eur:
386.92
usd:
355.56
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia
Újabb népszavazás jöhet

Újabb népszavazás jöhet

Jóváhagyta a 3-as metró teljes akadálymentesítésére vonatkozó népszavazási kezdeményezést a Fővárosi Választási Bizottság, amelyet a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s tagja, Horváth Csaba magánszemélyként nyújtott be.

A budapestiek megnyerték az első csatát – mondta sajtótájékoztatóján Horváth Csaba, az MSZP fővárosi képviselője. Hozzátette, ez önmagában győzelem, de nem lett volna szabad idáig eljutni.

„A kötelezettségünk, hogy mégiscsak elhárítsunk a problémának az alapját, az akadálymentesítésnek meg kell történnie. Nem fordulhat elő, hogy a város egyik legfontosabb közlekedési útvonalát ne használhassa mindenki egyenrangúan” - emelte ki.

A szocialista politikus szerint az akadálymentesítés nem pénz, hanem civilizációs kérdés. Úgy véli, hogy Tarlós István főpolgármester inkább a kormány, mint a budapesti lakosok mellé állt.

A kormány megtagadta azt a 20 milliárd forintot, ami az akadálymentesítéshez kell, Tarlós István főpolgármester pedig asszisztál a döntéshez - jelentette ki. 

A népszavazáshoz 138 ezer érvényes aláírást kell gyűjteni.

Horváth Csaba szerint a demokratikus ellenzék pártjainak közösen kell képviselniük a budapestieket. 

Reményét fejezte ki, hogy néhány napon belül minden ellenzéki demokratikus párt, politikai erő vagy civil szervezet csatlakozik majd az aláírásgyűjtéshez.

A Párbeszéd és az Együtt már megerősítette a csatlakozását.

Címlapról ajánljuk

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vox
Patrióta harcosokról beszélt üzenetében Orbán Viktor

Sok patrióta harcosra van szükségünk Európában - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök videóüzenetében, amelyet a jobboldali spanyol Vox párt EuropaViva24 elnevezésű politikai nagygyűlésén vetítettek le Madridban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×