eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Rogán elárulta, mi a kormány legfontosabb feladata

Rogán elárulta, mi a kormány legfontosabb feladata

Közjegyzői dokumentummal igyekezett alátámasztani a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter az Országgyűlés igazságügyi bizottsága előtt a nemzeti konzultációban résztvevők számára vonatkozó adatokat. Az ellenzéki képviselők azonban hiányolták a politikus érdemi válaszait.

A munkanélküliség csökkentéséről, a foglalkoztatás növeléséről, a minimálbér emeléséről, illetve a családtámogatási intézkedések sikeréről számolt be elsőként Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter az Országgyűlés Igazságügyi bizottsága előtt, eztán úgy látta, hogy a ciklus legfontosabb ügye, hogy meggátolják a Magyarország és más uniós nemzetállamok szuverenitásának csökkentésére irányuló uniós törekvéseket.

„Nem engedünk át jogköröket semmilyen kérdésben, beleértve a migrációt is az Európai Unió és Brüsszel számára”

- emelte ki.

Ezt Rogán Antal szerint az általa példátlan sikerként bemutatott, az úgynevezett Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció alapján a lakosság is támogatja. A tárcavezető közjegyzői okirattal reagált a konzultáció részvételi adatainak hitelességét megkérdőjelező álláspontokra.

„Mivel már az első feldolgozások alapján is látszik, hogy az emberek túlnyomó többsége elutasítja a Soros-tervet, nekünk lépéseket kell tenni a Soros-terv megakadályozása érdekében. Ez ma a kormány legfontosabb feladata. A Kabinetiroda azon dolgozik, hogy a kormány januári ülésére összeállítsa azt a tervet, amelynek alapján úgy ítéljük meg: lehet intézkedéseket hozni a Soros-terv megállítására” - fejtette ki.

Bárándy Gergely, az MSZP képviselője propaganda-miniszterként szólította meg Rogán Antalt, és aláhúzta, hogy korábban a tárcavezető a Miniszterelnöki Kabinetiroda legfontosabb feladatának azt nevezte, hogy győzelemre vezesse 2018-ban is Orbán Viktort.

Staudt Gábor a Jobbik részéről a letelepedési kötvények esetleges újbóli bevezetéséről, illetve a Miniszterelnöki Kabinetiroda kommunikációs gyakorlatáról kérdezte a tárcavezetőt.

„Mennyire érdemi válasz az, hogy Demeter Márta több kérdésben nagyon konkrét tényekre, folyamatokra kérdez rá és egyébként szerintem nem házszabály szerűen annyit válaszolnak, hogy nem válaszolnak?” - hangsúlyozta.

Az LMP-s Demeter Márta arra volt kíváncsi, hogy a miniszter mennyit keresett a letelepedési kötvények értékesítésén, de kitért a konzultációs kérdőívek közjegyzői hitelesítésére is.

„Nagyon érdekelne, hogy ki ellenőrizte magát a folyamatot, hiszen az, hogy egy közjegyző később jóváhagy valamit, amit önök odavittek, az azért nem túl megnyugtató senki számára” - mondta.

Rogán Antal válaszában aláhúzta, hogy

a maga és tárcája egyik legfontosabb feladatának továbbra is azt tartja, hogy Orbán Viktor maradjon Magyarország miniszterelnöke.

A letelepedési kötvényekről azt mondta, a programot sikeresnek tartja, már csak azért is, mert hozzájárult Magyarország gazdasági sikeréhez.

Demeter Márta feltételezését azonban visszautasította a tárcavezető.

„Én természetesen személy szerint soha egyetlen céggel sem álltam semmiféle anyagi kapcsolatban. Visszautasítom képviselő-asszonynak minden ilyen természetű kérdésbe burkolt állítását” - hangsúlyozta.

Az ellenzéki képviselők hiányolták az érdemi válaszokat, Bárándy Gergely egyenesen hibának nevezte az általa propaganda-minisztériumnak nevezett tárca létrehozását, majd Rogán Antal kitért arra is, hogy a konzultációs adatok hitelességét korábban megkérdőjelező LMP-s Hadházy Ákos ellen feljelentést tett a tárca.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×