eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Reagált a Magyar Posta a levélpánikra

Reagált a Magyar Posta a levélpánikra

A posta cáfolja, hogy központi utasításra nem viszik ki a leveleket, csak egyes túlméretes küldeményeket nem kézbesítenek, de elismerik, nagy a leterheltség, megnőtt a forgalom.

Mint beszámoltunk róla, az RTL Klub híradója szerint egyes helyeken a túlterheltség miatt nem kézbesíti a posta a levélküldeményeket, egy rejtett kamerás felvételen egy dolgozó azt mondta: központi döntés volt, hogy a túlterheltség miatt nem viszik ki ezeket a küldeményeket, helyettük csak az előre megírt értesítőket dobja be a postás.

Erre reagálva a Magyar Posta közleményt adott ki. Ebben jelezte, a nemzetközi közönséges leveleket csak akkor köteles háznál kézbesíteni, ha a mérete nem haladja meg a levélszekrények bedobónyílásának méretét. Erről egy idén áprilisban hatályossá vált jogszabály rendelkezik. A Posta a 324×229×24 mm-nél nagyobb, közönséges küldemények címre kézbesítését mellőzheti, a postás ebben az esetben egy értesítőt dob a levélszekrénybe, hogy a küldemény mikor és hol vehető át.

A jogszabályi rendelkezést az indokolta, hogy a külföldről, főleg Távol-Keletről érkező küldemények nagy része nem csomagként, hanem közönséges postai levélként érkezik, amelyet szabály szerint a levélszekrénybe kell bedobni a postásnak. Ugyanakkor ezek az árutartalmú küldemények sok esetben egyszerűen nem férnek bele a levélszekrényekbe, sőt gyakori, hogy a postás táskájába sem fér bele. Ha ezeket a külföldről érkező termékeket csomagként rendeli meg az ügyfél, úgy azt továbbra is háznál kézbesíti a Magyar Posta, ám ennek a díja magasabb. A változásról az ügyfeleket a cég tájékoztatta.

A Magyar Posta határozottan cáfolja, hogy felsőbb utasításra nem kézbesítenek háznál leveleket vagy nemzetközi küldeményeket.

A munkatársak a hatályos jogszabályok alapján járnak el. Az viszont valóban igaz, hogy a karácsonyi időszakban nagyobb a munkateher a postai dolgozókon, ezért is fordulhatott elő, hogy a munkatársuk félreérthetően válaszolt a feltett kérdésre.

Az is a valóságot tükrözi, hogy a posták és a logisztikai üzemek tele vannak csomagokkal, hiszen karácsonyi csúcsszezon van, átlagosan 20-30 százalékkal több csomag érkezik a postára, mint tavaly ilyenkor. Ezért

előfordulhat, hogy a megszokottnál többet kell várakozni egyes postákon,

hogy átvegyék ügyfeleink a csomagjaikat. A megemelkedő csomagforgalomra ugyanakkor a posta felkészült, bővítette a logisztikai kapacitásait, és azokon a településeken, ahol ez szükséges szombati kézbesítést is elrendelt.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×