eur:
392.74
usd:
363.06
bux:
72115.62
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta

21 tűzoltóautó a 8. kerületben, újabb raktártűz Kőbányán

Tűz ütött ki csütörtök délután egy több száz négyzetméteres, egyemeletes, lapos tetős raktárépületben a VIII. kerületi Golgota úton. A tűzoltók 14 kocsival érkeztek a helyszínre, de azután többször is erősítést kértek az oltáshoz. Ezután a X. kerületben is raktártűz ütött ki, 1000 négyzetméteren pusztított. A tűzoltók mindkét helyen körülhatárolták majd eloltották a lángokat.

A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel, tizennégy gépkocsival érkeztek a helyszínre, ahol már az épület tetején is kitörtek a lángok. Az egységek két emelőkosárról, illetve több vízsugárral kezdték oltani a tüzet.

Az elsődleges információk szerint ruhaneműk kaptak lángra a raktárépületben.

A környéken terjedő nagy füst miatt a katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett, amelyek értékei nem mutattak ki lakosságra veszélyes koncentrációt.

A lángok az égő raktárépület melletti, több ezer négyzetméteres épületre is átterjedtek.

A katasztrófavédelem fél nyolcas közlése szerint a tűzoltók körülhatárolták a raktárépület lángjait. További erősítést kértek a munkálatokhoz,

összesen huszonegy egység érkezett a helyszínre.

A lánggal égést előbb az első épületben szüntették meg, majd itt az utómunkálatokat is megkezdték. A másik épületben azonban több helyiség is égett, a tető beszakadt, így a magasból mentőkre is szükség volt. A lángokat végül hat vízsugárral és három vízágyúval tudták a tűzoltók körülhatárolni. A munkálatok még jelenleg is tartanak.

Újabb raktártűz

Fél hét előtt jött a hír, hogy tűz ütött ki egy raktárépületben a X. kerületi Pongrác úton. A lángok az épület melletti asztalosműhelyre is átterjedtek, a tűz mintegy ezer négyzetméteren pusztít.

A helyszínre kiérkezett fővárosi hivatásos tűzoltók öt vízsugárral kezdtek dolgozni a helyszínen, majd erősítést kértek, így összesen tíz gépkocsi érkezett a helyszínre. A tüzet a katasztrófavédelem este hét órai közlése szerint már körülhatárolták, de a munkálatok még tartanak, jelenleg homlokrakodót várnak a területre a beomlott lemezek eltávolítása miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×