eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

A költségvetésnek kell helyt állnia a 4-es metróval összefüggő korrupció miatt - a nap hírei

A költségvetésnek kell helyt állnia a 4-es metróval összefüggő korrupciós botrány miatt. Együttműködésről állapodott meg a kampányidőszakra az LMP és az Új Kezdet nevű párt. Miniszteri szintű ülést tart az észak-koreai válságról az ENSZ Biztonsági tanácsa. A nap hírei

A költségvetésnek kell helyt állnia a 4-es metróval összefüggő korrupciós botrány miatt, de a családtámogatások, a bér- és nyugdíjkifizetések, valamint a közszolgáltatások nem kerülhetnek veszélybe - jelentette ki Banai Péter Benő az államháztartásért felelős államtitkár. Magyarországgal szemben akár 60-70 milliárd forintos pénzügyi korrekciót is megállapíthat az Európai Bizottság.

November végéig minden nyugdíjas és nyugdíjszerű ellátásban részesülő megkapta a nyugdíjprémiumot - közölte az emberi erőforrások minisztériumának parlamenti államtitkára. Rétvári Bence azt mondta: 2 millió 700 ezer embernek folyósították a maximum 12 ezer forint prémiumot.

Az MSZP szerint kizárólag közös listán alapuló ellenzéki szövetségben lehet győzelmet aratni a jövő évi parlamenti választáson. Molnár Gyula pártelnök a választási koordinációs ülés után úgy fogalmazott, az MSZP kritikus két hónapot zárt le, ami után azt üzeni, hogy él és tudja, mi a feladata.

Együttműködésről állapodott meg a kampányidőszakra az LMP és az Új Kezdet nevű párt - jelentette be az LMP miniszterelnök-jelöltje. Szél Bernadett a párt kecskeméti kongresszusa alkalmából beszélt erről. Az LMP kongresszuson a 2018-as országgyűlési választási listájának első 30 helyéről is dönt, a jelölteket vasárnap mutatja be a párt.

A Nézőpont Intézet felmérése szerint 2014 óta először egyszámjegyű a Jobbik támogatottsága. Az LMP és a Fidesz azonban erősödött. A Magyar Idők számára készült kutatásból kiderült, hogy novemberben a teljes felnőtt népesség 35 százaléka támogatta a kormánypártokat.

Gyorsabb és professzionálisabb lesz a január 1-jén hatályba lépő új polgári perrendtartás - mondta a Fővárosi Törvényszék elnöke. Fazekas Sándor hatéves vezetői mandátuma rövidesen lejár, de újra megpályázta a legnagyobb magyar bíróság elnöki posztját

Az Egyesült Államokban a képviselőház után a szenátus ismegszavazta az adórendszer átalakítását.Ezzel lehetőség nyílik arra, hogy csökkenjen a vállalkozások és a tehetős magánszemélyek adója, míg az átlag amerikai számára vegyes irányúak a változások.

Véget ért Ferenc pápa Mianmart és Bangladest érintő látogatása. Az egyházfő tapintatosan felszólította a mianmari vezetést a rohingják emberi jogainak tiszteletben tartására.

Miniszteri szintű ülést tart az észak-koreai válságról az ENSZ Biztonsági tanácsa december 15-én Japánban. A cél békés módon nyomást gyakorolni Phenjanra, hogy állítsa le atomfegyverei és ballisztikus rakétái fejlesztését.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×