eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Az e-cigarettáról hozott fontos döntést az Alkotmánybíróság

Az e-cigarettáról hozott fontos döntést az Alkotmánybíróság

Az e-cigarettát használók továbbra is csak a dohányzásra kijelölt helyeken dohányozhatnak – erről döntött az Alkotmánybíróság.

Az indítványozó arra hivatkozott, hogy az e-cigaretták harmadik személyek egészségét nem károsítják, viszont az e-cigaretta használók a dohányzásra kijelölt helyeken a passzív dohányzás káros hatásait kényszerülnek elszenvedni. Az Alkotmánybíróság ezt az érvelést nem fogadta el.

A nemzetközi szabályozás és az európai bírói jogértelmezés a dohányzás minden formáját, a hagyományos és az elektronikus cigaretta fogyasztását is az egészségre veszélyesnek, károsnak ítéli. Emellett a támadott rendelkezés elsődlegesen a nemdohányzók testi és lelki egészséghez való jogát védi, és csak másodlagosan szolgálja a dohányosok egészségének a védelmét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Tízből négy uniós munkavállalót közvetlenül érint majd a zöld átállás

Tízből négy uniós munkavállalót közvetlenül érint majd a zöld átállás

A munkavállalók közel 40%-a az EU-ban jelenleg olyan szakmában dolgozik, amelyre a gazdaság zöld átállása közvetlen hatással lesz – derül ki az Eurofound elemzéséből. A szociális, foglalkoztatási és munkaügyi kérdésekkel foglalkozó uniós szervezet jelentése szerint majdnem minden tizedik jelenlegi munkavállalóról mondható el, hogy a zöld átállás hatására olyannyira fokozatosan átalakul a szakmája, hogy azzal egy új foglalkozás jön létre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×