eur:
392.88
usd:
363.43
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nem lepi meg a tél a közútkezelőt

Nem lepi meg a tél a közútkezelőt

Felkészült a téli időjárásra a Magyar Közút - mondta az InfoRádiónak a társaság szóvivője.

A közútkezelő egész évben felkészült, mert ugyanazok a munkagépek dolgoznak télen is, mint tavasszal és nyáron is – mondta a cég szóvivője, hozzátéve, hogy a munkagépek téliesítése és a síkosságmentesítéshez szükséges anyagok beszerzése már szeptembertől elkezdődik.

„Országosan 725 sószóróval, 214 rakodógéppel és 170 hómaró adapterrel is felszerelhető, univerzális eszközhordozógéppel, 0-24 órában látjuk el a téli üzemeltetési feladatokat. Kezdő készleten kétszázezer tonna útszórósóval, nyolcszáz tonna kalcium-klorid granulátummal és egymillió liter kalcium-klorid oldattal, valamint kilencezer tonna érdesítő anyaggal nézünk szembe a következő hónapok kihívásaival.”

Pécsi Norbert kiemelte, azon a 760 kilométernyi útszakaszon, ahol hófúvások kialakulására van esély, hófúvórácsokat, -hálókat is kihelyeztek a szakemberek.

„Folyamatos készenlétben vannak a munkagépek.”

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője ugyanakkor hangsúlyozta, a társaság 32 ezer kilométer útszakaszt üzemeltet, amelyre 725 munkagép jut, hozzátéve, a munkavégzést mindig az utak hierarchikus rendje szerint végzik.

„Ez azt jelenti, hogy első körben az autópályákon, autóutakon, majd a fő- és mellékutakon végezzük el a szükséges beavatkozásokat. Egy-egy munkagépre 30-50 kilométernyi útszakasz jut, a fordulókör intenzív havazás mellett akár 2-5 órát is igénybe vehet.”

Folyamatos munkavégzés mellett is előfordulhatnak télies útviszonyok, ezért Pécsi Norbert úgy fogalmazott, még mindig nem késő téli gumikra cserélni a nyáriakat, illetve arra is felhívta a figyelmet, hogy utazás előtt mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×