eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Meglepő bűncselekménnyel gyanúsítják a magyarországi szcientológusokat

Meglepő bűncselekménnyel gyanúsítják a magyarországi szcientológusokat

Kémkedés és kuruzslás gyanúja miatt is nyomoznak a szcientológusok tevékenysége kapcsán. Múlt héten házkutatások voltak a szervezetnél személyes adattal való visszaélés, valamint költségvetési csalás miatt indult nyomozások részeként. Az adatvédelmi törvény megsértése miatt negyvenmilliós bírságot kaptak - írta a Magyar Idők.

A kémkedés gyanúja is felmerült a szcientológia egyház ügyében folyó nyomozás során – írta a PestiSrácok.hu-t idézve a Magyar Idők.

A magát egyháznak mondó, ám annak hivatalosan el nem ismert egyesület működésével kapcsolatban eredetileg a Budapesti Rendőr-főkapitányság kezdett nyomozni Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos személyes adattal való visszaélés és más bűncselekmények miatt tett feljelentése alapján.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) tavaly két vizsgálatot is indított a szervezetnél, megállapítva többek között azt, hogy a szervezet különleges személyes adatokat tart nyilván, a tagok befizetéseit adományként kezelik, és kiskorúakat auditálási folyamatnak vetettek alá. A megállapított adatvédelmi törvénysértések miatt a NAIH a múlt héten kétszer húszmillió forint bíróságot szabott ki az egyesületre.

A PestiSrácok.hu-n bemutatott szeptember 22-i BRFK-s határozat szerint a szcientológusok kapcsán a kémkedés gyanúja is felmerült, így a nyomozást átadták az illetékes hatóságnak. A törvény szerint kémkedést az követ el, aki idegen hatalom vagy idegen szervezet részére Magyarország ellen hírszerző tevékenységet végez.

Reakció

El akarják lehetetleníteni őket, következőnek már biztosan ők lesznek az 56-os forradalom leverői is - reagált az ATV-nek Miklovicz Attila, a szervezet társadalmi kapcsolatok igazgatója.

„Egészen biztos, hogy kémkedésnek nálunk semmilyen nyoma nincs” - jelentette ki.

A BRFK az átadás előtt az eljárással egyesítette a feljelentéseiről ismert Tényi István kuruzslás gyanújával tett bejelentése alapján tavaly elrendelt nyomozást is. Ez azért indult, mert a rendelkezésre álló adatok szerint az egyik, szcientológusokhoz köthető szervezet tagjai végzettség nélkül, jogosulatlanul gyógyítanak drogfüggőket.

Múlt csütörtökön a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is eljárást indított költségvetési csalás gyanúja miatt a szcientológusokkal összefüggésben. Ennek az ügynek a részletei egyelőre nem ismertek, ahogy a hatóság arról sem ad tájékoztatást, hogy mi alapján indult a kémkedés gyanújával folyamatban lévő nyomozás - írta a Magyar Idők.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×