eur:
393.06
usd:
363.25
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta

Stratégiailag kiemelkedőn fontos út épül Kelet-Magyarországon

Gyorsforgalmi összeköttetés lesz Debrecen, Békéscsaba és Szeged között, az állami beruházó kiírta a megvalósíthatósági tanulmány pályázatát - írta a Magyar Idők.

A hazai gyorsforgalmi-hálózatra hagyományosan jellemző a Budapest-központúság, ezt a közelmúltban meghirdetett M9-es gyorsforgalmi-fejlesztés mellett a kelet-magyarországi nagyvárosokat Szegeddel összekapcsoló autópálya is oldhatja majd. A közbeszerzési értesítőben a közelmúltban, a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. által meghirdetett pályázaton megvalósíthatósági tanulmány készítőjét keresi.

A 2×2 sávos összeköttetés kivitelezését korábbi hírek szerint 2019-ben kezdenék el.

A kormány tavaly októberben jelentette be, hogy megépítik a kelet-magyarországi körutat. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta: a kormány célja, hogy Szegedet és Debrecent négysávos út kösse össze, segítve ezzel az északról dél felé haladó személy- és teherforgalmat.

Az új útvonal egyik szakaszának már hamarosan érezhető lesz a forgalomelterelő hatása. Az érintett szakasz Hódmezővásárhelyet északról kerüli el, itt a nettó 27,9 milliárd forintos fejlesztésben épülő 12,7 kilométeres út kivitelezését a Colas és a Délút már elkezdte, a munkálatokat várhatóan márciusra fejezik be. A kerülőnek köszönhetően naponta 18 ezer autóval csökken majd a 45 ezer fős város forgalma.

"2022-re Magyarország Közép-Európa legjobb közlekedési infrastruktúrájával rendelkező országa lesz" - idézte Lázár János egy közlekedési tanácskozáson mondott szavait a Magyar Idők.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Felfordulás és káosz jöhet Európa egyik vezető hatalmában – Megállíthatja-e szélsőjobbot a „republikánus front”?

Felfordulás és káosz jöhet Európa egyik vezető hatalmában – Megállíthatja-e szélsőjobbot a „republikánus front”?

Július 7-én tartják a francia nemzetgyűlési választások második fordulóját, amelynek legnagyobb kérdése, hogy a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés és szövetségesei megszerzik-e az abszolút többséget, azaz a 289 képviselői helyet. A radikális jobboldali párttal szemben hatalmas visszalépési hullám zajlott le az Új Népfrontban egyesült baloldal, illetve az Emmanuel Macron elnök mögött álló centrista blokk képviselőjelöltjei között, ami könnyen meghiúsíthatja Le Pen álmait a kormányrúd megszerzésére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×