eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Kulcsár Krisztián: Budapest újra pályázhat az olimpiára

Kulcsár Krisztián: Budapest újra pályázhat az olimpiára

Egy népszavazás után ismét pályázna az ötkarikás játékok megrendezésre a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. Erről Kulcsár Krisztián az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt.

Újabb olimpiai pályázat jöhet

- Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke azt mondta, ezt céljának tekinti.

„Azon dolgozom, hogy Budapest pályázzon a nyári olimpiai játékokra. Jelen állás szerint ez a 2032-es olimpiát jelentheti. Ennek alapvető feltétele, hogy legyen egy népszavazás.”

Kulcsár Krisztián arról beszélt, sok más mellett a vizes és a dzsúdó világbajnokság, az Európai Ifjúsági Olimpiai Játékok, a vitorlás és szörf Európa-bajnokság megrendezésének sikere erősíti azt a nemzetközi sportszakmai véleményt, hogy Budapest képes olimpiát rendezni.

„Arra kell figyelni, hogy Budapest ne sorolódjon be azon városok között, amelyek európai játékokat, ifjúsági olimpiákat rendeznek, hanem maradjon azok között a potenciális résztvevők között, amelyek meg tudják rendezni a nagy olimpiát.”

Fontos, hogy ne forgácsolódjanak szét az erők

– tette hozzá Kulcsár Krisztián. A MOB korábbi szerepkörének csökkenése az elnök elmondása szerint nem okozott presztízsveszteséget nemzetközi szinten.

„Magyarországon azért látjuk annak, mert hatásköröket kapott a Magyar Olimpiai Bizottság, amelyeket aztán elveszített. Ezt nem kell magyarázni: presztízsveszteség. A kérdés az, hogy nemzetközileg hogyan látják, mit érzékeltek a korábbi hozzáadott hatáskör-növekedésből. Szerintem nem sokat, nem követték, legalábbis nem mindenki. És mit érzékeltek ennek visszavételéből. Semmilyen presztízsveszteséget nem látok, érzek.”

Az elmúlt öt hónap jelentős nemzetközi szerepvállalásai azonban egyértelműen javítják a MOB nemzetközi megítélését – tette hozzá.

Sok vagy kevés a sportra jutó pénz?

Több pénz jut most a magyar sportélet finanszírozására, mint korábban, a kérdés a felhasználás hatékonysága – fogalmazott Kulcsár Krisztián a műsorban.

„Bármennyi pénz van, az a kérdés, hogy a hasznosulása, elosztása milyen szempontrendszer szerint történik és aztán van-e ennek ellenőrzése.”

Hozzátette, az is kérdés, hogy a pénz eléri-e azt a célt, amiért odaadták. Álláspontja szerint

a TAO-pénz jót tesz egy sportágnak.

„Az egy politikai döntés, hogy meddig lesz TAO-pénz. Ha a kormány továbbra is eltökélt a sport kiemelt támogatásában, akkor ezek a források nem apadnak el – fogalmazott Kulcsár Krisztián.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×