eur:
394.63
usd:
364.36
bux:
71150.53
2024. július 8. hétfő Ellák

Sok kérdésre kell válaszolnia a kormánynak

Több mint húsz kérdésre, majd további azonnali kérdésekre kell ma válaszolnia a kormánynak az Országgyűlésben.

Az előző héten kezdődött ülés utolsó napja délelőtt 11 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amelyet másfél órában kérdések, majd egy órában azonnali kérdések követnek.

A Ház honlapján elérhető információk alapján a képviselők több mint húsz kérdést tehetnek fel a kabinet tagjainak.

A kormánypárti padsorokból Hörcsik Richárd azt kérdezi majd a nemzetgazdasági minisztertől, hogy mit jelent az Erdőhorvátiban megvalósuló autóipari beruházás a zempléni térség fejlődése szempontjából.

Ellenzéki oldalról a szocialista Bangóné Borbély Ildikó az emberi erőforrások miniszterének válaszát várja, "miért nem emeli fel a szavát, hogy Hajdúhadházon is játszóterezhessen, aki akar?".

A Jobbikból Kepli Lajos a nemzeti fejlesztési miniszterhez fordulva azt kérdezi, privatizálják-e a Balatoni Hajózási Zrt.-t, míg az LMP-s Sallai R. Benedek a Miniszterelnökséget vezető minisztertől vár választ arra, hogy lesz-e erdészeti privatizáció.

A parlament aktuális ülése napirend utáni felszólalásokkal ér véget.

Címlapról ajánljuk

Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.09. kedd, 18:00
Kalas Vivien
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×