eur:
392.88
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Ütős vendéget fogadott Orbán Viktor

Ütős vendéget fogadott Orbán Viktor

Úgy tűnik, a magyar ökölvívás számára az egyik lehetséges kitörési pontot a határon túli magyar fia­tal bunyósok bekapcsolása jelenti a hazai versenyrendszerbe, ezt a célt szolgálja a székelyföldi akadémiahálózat kialakítása. Ennek a projektnek a bemutatása is szerepelt annak a beszélgetésnek a napirendjén, amelyre Orbán Viktor miniszterelnök hívta meg csütörtökön a Parlamentbe Erdei Zsoltot, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség áprilisban megválasztott elnökét - írja a Magyar Idők.

„Szerda este fél nyolckor kaptam a telefonhívást, hogy csütörtök reggel vár a miniszterelnök úr” – mondta a Magyar Időknek a profi és amatőr világbajnok Erdei, a magyar hivatásos ökölvívás legendája, akinek az első pillantásra talán váratlannak tűnő látogatása korántsem volt előkészítetlen.

Ennek részeként készült egy szakmai anyag, amelynek kulcseleme a határon túli magyar bokszoló fiatalok bevonása a hazai versenyrendszerbe, és hosszabb távon a nemzeti válogatottakba a Székelyföldön kialakítandó akadémiai rendszer segítségével.

„A székelyföldi bokszakadémia központja Gyergyószentmiklóson lesz, további öt alközponttal, amelyek közül Nagyszalonta a Partium része, ellenben Marosvásárhely, Csíkszereda, Székelyudvarhely és Sepsiszentgyörgy nagyon is a Székelyföldhöz tartozik" – részletezte Madár a határon túli magyar fia­talok aktivizálásának tervét.

Erdei Zsolt szerint a magyar nehézatlétikában, ezen belül az ökölvívásban is tapasztalható némi visszaesés, hullámvölgy, és az elnök azzal is tisztában van: időből van a legkevesebb.

„Ezért nem mentem üres kézzel a miniszterelnök úrhoz, tudtam, hogy konkrétumokkal kell szolgálnom, hiszen az üres szólamok ideje lejárt. Felvázoltam azokat a szerkezeti átalakításokat, amelyekkel biztosítva látjuk a szakmai előrelépést. Nem vitás, a 2020-as tokiói olimpián már látszaniuk kell az első eredményeknek, és a mai junior és ifjúsági generációt látva talán már fel is bukkant az a néhány ökölvívó, aki középtávon is eredményes lehet, de a jelen legjobbjairól, élen a közelmúltbeli hamburgi világbajnokságon szerepelt Harcsa Zoltánról, Kovács Richárdról és Hámori Ádámról, sem szabad lemondanunk. A tehetségkiválasztás mellett hasonlóan lényeges a helyes, hatékony menedzselés."

Az ökölvívó-szövetség elnöke arról is beszélt, hogy bár konkrét ígéretet egyelőre nem kaptak, a székelyföldi akadémiai rendszer kiépítésének gondolata optimális esetben állami szerepvállalást is vonhat maga után - írja a Magyar Idők.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×