eur:
394.72
usd:
365.16
bux:
71472.23
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Bajba kerültek a kórházak

Rohamosan nő az adósságuk, itt vannak a friss adatok.

Augusztusban 5,1 milliárd forinttal emelkedett a költségvetési szervek, állami intézmények összesített adósságállománya - közölte a friss adatokat a Magyar Államkincstár információi alapján az mfor.hu.

Nyolc hónap elteltével 45,2 milliárd forint adósságot halmoztak fel, vagyis újra lejátszódik az a folyamat, amit minden évben tapasztalni: az állami fenntartású szervek képtelenek a rendelkezésükre álló forrásokból fedezni a működésüket, ezért a költségvetésnek utólag kell helyt állnia a keletkezett adósságért.

A legnagyobb baj ezúttal is az egészségügyben jelentkezik:

a kórházak, más ellátók összesen 35,2 milliárd forinttal maradtak idén január és augusztus között adósok.

Ha így haladunk tovább, az adósságuk az év végére elérheti az 52-53 milliárdot.

A Péterfy utcai kórház adóssága augusztus végén meghaladta az 1,6 milliárd forintot. A "csúcstartó" az MH Egészségügyi Központ, 3,272 milliárd forinttal.

Augusztus végén a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) 634 millió forint adóssággal küzdött, a Budapesti Rendőr-főkapitányság 298 millióval, a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) 306 millióval. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságon 746 milliós adósságot tartottak nyilván, a Debreceni Egyetemen 1,2 milliárdot, a Szegedi Tudományegyetemen több mint 1,5 milliárdot.

Címlapról ajánljuk
Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×