eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Antal Emese: A táplálkozás épp olyan, mint a foci

Antal Emese: A táplálkozás épp olyan, mint a foci

Harmadik alkalommal rendezik meg a táplálkozási trendeket áttekintő, az egészséges táplálkozás szabályait körvonalazó Big Food konferenciát Budapesten. Antal Emese dietetikus, rendezvény koordinátora az InfoRádióban elmondta, hogyan lehet eligazodni a különböző trendek között.

"A táplálkozás olyan, mint a foci"

Szinte mindenki ért hozzá ugyanis. Sokan érdeklődnek a téma, nagyon sok információ áll rendelkezésre, ebből következik, hogy számos tévhit is kering az interneten – mondta Antal Emese. A TÉT platform dietetikusa példaként a glutén- vagy tejmentes étrendet, a csökkentett szénhidrát- vagy akár zsírtartalmú diétákat említette.

„Azért nagyszerű a Big Food konferencia, mert különböző területeken dolgozó szakemberek – állami és civil szervezetek képviselői, élelmiszeripari tanszékek munkatársai - tartanak előadást, mindazok, akik együttesen tudnak tenni az egészségünkért.”

Antal Emese elmondta, a TÉT platformnak, a táplálkozás, az életmód, a testmozgás kezdőbetűiről elnevezett egyesületnek is ez a célja. A szervezet munkatársa szerint a legnagyobb probléma az, hogy nem vagyunk tisztában az alapszabályokkal, amelyek alapján szűrhetnénk az ajánlásokat.

„Az alapinformációkat kellene mindenkinek elsajátítania. Ahogy tudjuk, az autónk benzinnel vagy gázolajjal működik, tisztában kell lennünk, hogy a szervezetünknek milyen élelmiszerekre van szüksége és milyen mértékben.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Elmaradt a szélsőjobboldali áttörés, de igazán kaotikus forgatókönyv valósult meg – Mi lesz most Franciaországban?

Elmaradt a szélsőjobboldali áttörés, de igazán kaotikus forgatókönyv valósult meg – Mi lesz most Franciaországban?

Meglepetésszerű eredmény született a magas részvétellel lezajlott francia nemzetgyűlési választások második fordulójában. Bár szinte minden felmérés a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés győzelmét jósolta, az exit pollok szerint a baloldali pártok összefogása, az Új Népfront szerezte meg a legtöbb mandátumot, második helyre pedig az Emmanuel Macron elnök mögötti centrista Együtt formáció futott be. Úgy néz ki, a „republikánus front”, vagyis a baloldali és centrista jelöltek egymás javára történő visszalépése működött, és ezzel sokadszorra sikerült megakadályozni a szélsőjobboldal győzelmét. Az exit pollok alapján becsülhető erőviszonyok ugyanakkor azt mutatják, az abszolút többség senkinek nem lesz meg, ami bizonytalan helyzetet idézhet elő Franciaországban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×