eur:
394.57
usd:
365.4
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Váratlan dolog derült ki a BKK terveiről

Váratlan dolog derült ki a BKK terveiről

Frissíti üzletszabályzatát a BKK, ebben szerepelne több egészen új rész.

A BKK elmúlt időszakban elindított új szolgáltatásai, szerzett tapasztalatai, valamint a vonatkozó szabályozások változására való tekintettel – az illetékes szervezetekkel történt szakmai konzultáció alapján – frissíti hatályos üzletszabályzatát - írja közleményében a BKK. 

A változtatások között szerepel az is, hogy a jegyellenőröket testkamerával szereljék fel.

"A jegyellenőrzésre jogosult személyek ellenőrzési tevékenységükkel összefüggésben testkamerával kép-és hangfelvételt is készíthetnek – erre utaló figyelemfelhívó jelzést ruházatunkon viselve – jelen üzletszabályzat IV.2. pontjának Biztonságtechnikai megfigyelés részében szereplő előírások betartásával. Az adatkezelést a BKK nevében és megbízásából a BKÜ végzi" - szerepel a tervezetben.

A hivatkozott részben szerepel még továbbá a BKK járművein, megállóiban és más helyeken látható kamerák képeivel kapcsolatban, hogy "a rögzített kép-, hang-vagy kép-és hangfelvételt

felhasználás hiányában a rögzítéstől számított 16. napon meg kell semmisíteni vagy törölni kell.

Felhasználásnak minősül, ha a rögzített kép-,illetve hangfelvételt bírósági vagy hatósági eljárásban bizonyítékként felhasználják vagy bíróság, hatóság részére ilyen eljárásban benyújtják.

Akinek jogát vagy jogos érdekét a kép-, illetve hangfelvétel érinti, a rögzítéstől számított 15 napon belül jogának vagy jogos érdekének igazolásával kérheti, hogy a kép-,illetve hangfelvételt annak kezelője ne semmisítse meg,vagy ne törölje."

Az üzletszabályzat frissítésének fontosabb okai közé tartozik még a közlemény szerint

  • a BKK közreműködői leányvállalatai, a BKÜ Zrt. és a BÖK Kft. létrejötte – a frissített üzletszabályzat a feladataikat is nevesíti –,
  • az online értékesítési szolgáltatás szerepeltetése,
  • a Volánbusz által értékesített környéki jegyek és bérletek nevesítése,
  • a kutyaszállítás,
  • a járművezetői jegyértékesítés,
  • a díjmentes utazások értelmezése,
  • a panaszkezelés jogszabályi változásainak átvezetése,
  • valamint a BKK agglomerációs autóbusz- és HÉV-vonalakkal összefüggő feladatainak szabályozása.

A tervezetet a BKK honlapjáról lehet letölteni. A változásokra 2017. szeptember 14-től 28-án éjfélig várják az érintettek észrevételeit, hozzászólásait.

Ezután az új üzletszabályzat tervezetét az autóbuszos piacfelügyeleti és utasjogi hatóságnak és a vasúti igazgatási szervnek jóváhagyásra nyújtják be. Végül az üzletszabályzatot annak jóváhagyását követően honlapjukon közzéteszik.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×