eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Hamarosan forog a Mamma Mia! 2 folytatása - lapszemle

A Világgazdaság összeállításából kiderül: tavaly 1 milliárd 160 millió forint nyereményt nem vettek fel a játékosok. A Magyar Nemzet cikke szerint nem ért véget az ingatlanárak emelkedése.

A Magyar Nemzet Veres András katolikus püspökkel készített interjút, aki szerint az egyház egyik püspökeként kötelessége a lombikbébi programmal szembeni álláspontot megfogalmazni. Úgy fogalmaz: a gyermek tehet a legkevésbé róla, a szülők pedig nagyrészt tájékozatlanok. Veres András szerint a lombikbébi program nem járható út az élet továbbadására.

A Világgazdaság összeállításából kiderül: tavaly 1 milliárd 160 millió forint nyereményt nem vettek fel a Szerencsejáték Zrt. valamely játékán nyertes játékosok. 2015-ben ez az összeg megközelítette a 2 milliárd forintot. Volt olyan, aki az ötöslottón nyert 430 millió forintját nem vitte haza.

A Magyar Idők arról ír, hogy a horvátországi Vis szigetén kezdik forgatni szeptember közepén a Mamma Mia! musical második részét. A szakértők arra számítanak, hogy az eddig aránylag érintetlennek számít szigetet a forgatás alatt és után elözönlik majd a turisták. A filmben szerepel majd az első részben is látott Meryl Streep és Pierce Brosnan is.

A Magyar Idők arról ír, hogy ősszel további munkaadói járulékcsökkentésre tesz javaslatot a munkáltatói oldal. A lap szerint esélyesnek tűnik a jövőre esedékes 2-2,5 százalékos mérséklésen felül további könnyítés bevezetése. A szakértők szerint elsősorban a munkavállalókat sújtó terheket kellene mérsékelni, tehát a nyugdíj- és az egészségügyi hozzájárulást, az így keletkező forráshiányt pedig a költségvetés más bevételekből kompenzálhatná.

A Világgazdaság összeállításából kiderül: továbbra is a cégvezetők keresnek a legjobban Magyarországon. A vezérigazgatók bruttó átlagbére 1 millió 447 ezer forint. A cégvezetőkön és menedzsereken kívül a pilótáké a legjövedelmezőbb állás, ők átlagosan bruttó 956 ezer forintot keresnek. A lista alján a díszletépítők állnak, akik átlagosan bruttó 120 ezer forintot visznek haza.

A Magyar Nemzet cikke szerint nem ért véget az ingatlanárak emelkedése. A szakértők szerint az új építésű lakások még egy évig drágulni fognak. Budapesten van olyan kerület, ahol egy panellakás négyzetméterára eléri a 473 ezer forintot. A panelek ugyanakkor nem csak a fővárosban, de az agglomerációban is népszerűek, az árak itt is csúcsokat döntenek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×