eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Csúcsra pörögtek a lakásépítések - lapszemle

A Magyar Nemzet arról ír, hogy Mezőhékről származhatnak azok a tojások, amelyekben a NÉBIH vizsgálata fipronilt mutatott ki. A Nemzeti Sport exkluzív interjút közöl Hanga Ádámmal, aki a Baskoniától a Barcelona férfi kosárlabdacsapatához igazolt.

A Magyar Idők arról ír, hogy a főügyészség is nyomoz a szegedi parkolóbotrányban érintett rendőri vezetők ügyében. A lap úgy értesült, hogy a Botka László polgármester által vezetett önkormányzat az egyenruhásoknak is adott ingyenes bérletet. Az újság szerint magas rangú rendőrök is érintettek az ügyben.

A Magyar Nemzet arról közöl cikket, hogy legalább egymilliárd forint összértékben kötött 16 közbeszerzési szerződést 2017 második negyedévében a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap. A lap kiemeli, hogy ebből a legnagyobb tétel a 6x6 Taxival létrejött, két évre szóló, 500 millió forintos megállapodás. Az állami média dolgozóit már korábban is ez a taxitársaság fuvarozta Budapesten és ötven kilométeres körzetében, illetve néha vidékre is.

A Nemzeti Sport exkluzív interjút közöl Hanga Ádámmal, aki a Baskoniától a Barcelona férfi kosárlabdacsapatához igazolt. A magyar válogatott Budapesten tartott sajtótájékoztatót, amelyen a sportlapnak azt mondta, hogy az átigazolással nem lépett magasabb szintre, de a jövője szempontjából váltania kellett. Hanga Ádám kiemelte, hogy 28 évesen most kapta meg azt a szerződést, ami anyagilag, erkölcsileg, sportszakmailag is csúcskategória.

A Magyar Idők arról közöl összeállítást, hogy csúcsra pörögtek a lakásépítések hazánkban, egy friss elemzés szerint az ezredforduló óta nem indult olyan értékben társasházfejlesztés, mint az idei év első felében. Noha a teljes építőipart tekintve csökkent a területi aránytalanság, a lakásépítések nagyon erősen Közép-Magyarországra, illetve Budapestre összpontosulnak.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy Mezőhékről származhatnak azok a tojások, amelyekben a NÉBIH vizsgálata fipronilt mutatott ki. A terméken lévő számsornak elvileg mindenről tájékoztatnia kellene a fogyasztót, de a gyakorlatban semmit nem ér.

 Egy évvel később kezdhetnek áramot termelni az engedélyükben lévő időpontnál azon cégek, amelyek a támogatási rendszerben adnak el napenergiával előállított áramot – írj a Világgazdaság. A várható naperőmű-beruházási dömping a szabályozás rugalmasabbá válásának köszönhetően a tervezettnél időben jobban elhúzódva valósulhat így meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×