eur:
393.11
usd:
363.6
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

A véradókat is meghekkelik

Senki sincs biztonságban az adathalászoktól, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a bankok ügyfelei után - ha más módon is - immár a véradók személyes adataihoz is megpróbáltak hozzáférni illetéktelenek - írja a keddi Magyar Idők.

Az utóbbi hetekben több bejelentés érkezett az Országos Vérellátó Szolgálathoz (OVSZ), miszerint a véradó állomások nevében illetéktelenek próbáltak meg adatokhoz hozzájutni adatvesztésre, adategyeztetésre való hivatkozással. Az OVSZ felhívja a figyelmet, hogy a donoradatok hiánytalanul rendelkezésére állnak, így sem adatgyűjtést, sem adategyeztetést nem folytat, a telefonos megkeresésektől pedig teljes mértékben elhatárolódik - írja a Magyar Idők.

Információbiztonsági szakemberek szerint az adathalászatnak ez a formája ma már viszonylag ritka, a kibertérben a felhasználók megtévesztésével elkövetett támadások játsszák a főszerepet, a csalók általában az internetezők adatait igyekeznek tömegesen megkaparintani - idézi a lap a Biztonságportált.

Az egyik számítógépes biztonsági megoldásokat kínáló cég, a Kaspersky Lab által az év elején készített kutatás szerint a kiberbűnözés minden évben milliárdos veszteséget okoz a felhasználóknak. Ezek a károk többek között személyes és pénzügyi adatok eltulajdonításából, illetve közvetlen pénzügyi csalásokból adódnak.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 19:50
×
×
×
×