eur:
393
usd:
363.47
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Csaknem 11 ezer háztartásban továbbra sincs áram a csütörtök esti vihar miatt - a nap hírei

Csaknem 11 ezer háztartásban továbbra sincs áram a csütörtök esti vihar miatt - a nap hírei

Több kifogást is megfogalmazott a Velencei Bizottság előzetes állásfoglalásában a magyar felsőoktatási törvény módosításával összefüggésben. Válságtanácskozást hív össze az Európai Bizottság a szennyezett tojások miatt.

Csaknem 11 ezer háztartásban továbbra sincs áram a csütörtök esti vihar miatt Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyében. Az E.ON szóvivője azt közölte: a szolgáltatás helyreállítása mintegy 9 ezer háztartásban csak szombaton kezdődik. Egyházi Nikoletta közölte: szolgáltató továbbra is teljes létszámban, az ország más régióiból átcsoportosított szakemberekkel dolgozik.

Több kifogást is megfogalmazott a Velencei Bizottság előzetes állásfoglalásában a magyar felsőoktatási törvény módosításával összefüggésben. A jelentés szerint a törvény számos követelménye túlságosan szigorú és nem is megalapozott, mert már működő felsőoktatási intézményekre is vonatkozik. Szinte minden, a CEU-ra vonatkozó részt kivennének a törvényből. A Kormányzati Tájékoztatási Központ úgy reagált: a magyar kabinet szerint a törvényeknek Magyarországon minden felsőoktatási intézményre vonatkozniuk kell.

Kedvezőnek tartja a nemzetközi piac kilátásait a magyar szarvasmarha-ágazat számára az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár. Zsigó Róbert egy szakmai tanácskozáson arról beszélt: a magyar élelmiszergazdaság a feldolgozott termékekkel az Európai Unió piacai mellett Oroszország, Kína, a Közel-Kelet és Törökország ellátásába is bekapcsolódhat.

Átlagosan a hetedik helyen áll Magyarország a hamisítási európai ranglistán az okozott kár szempontjából - mondta a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület titkára. Németh Mónika az InfoRádió Aréna című műsorában hangsúlyozta: évente Magyarországon 230 milliárd forint kárt okoz a hamisítás és csaknem 11 ezer munkahely megszűnéséhez vezethet. Felhívta a figyelmet arra, hogy hosszú távonakár májrákot is okozhat egy hamisított cipő a ragasztóban lévő vegyi-anyagok miatt, de a legveszélyesebb a nem eredeti gyógyszerek használata.

A Magyar Telekom is felvette kínálatába a Digitális jólét alapcsomagot. Rékasi Tibor, a cég lakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyettese a InfoRádiónak kiemelte: év végéig több tízezer új ügyfél juthat internethez iparági szinten. A Magyar Telekom két-két mobil- és vezetékes csomaggal bővíti termékpalettáját.

Az ipari termelés júniusban 4 százalékkal, az első fél évben 5,6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit - erősítette meg második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal. Az export 4,6 a belföldi értékesítés 2,6 százalékkal emelkedett. Lepsényi István, a gazdaságfejlesztésért felelős államtitkár szerint a júniusi adatok érdekes képet mutatnak. A járműgyártás hosszú idő után megint negatív számot hozott. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott azonban a gép, az elektronikai és a gumiipar.

Válságtanácskozást hív össze az Európai Bizottság a szennyezett tojások miatt. Az egészségügyért és élelmiszerbiztonságért felelős uniós biztos közölte: a cél kialakult helyzet rendezése az érintett országok között, miután Belgium és Németország egymást tartja felelősnek a válságért. Eddig 12 európai ország jelezte, hogy rovarirtószerrel szennyezett tojást talált az üzletekben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×