eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Megint gond volt egy felújított metróval, de nem hibásodott meg

Megint gond volt egy felújított metróval, de nem hibásodott meg

Ajtóhiba gyanúja miatt vontak ki a forgalomból egy felújított metrót a 3-as vonalon.

A felújított orosz metrószerelvények nyolc napig közlekedtek fennakadás nélkül. Szerda reggel fél nyolc körül a Pöttyös utcánál úgy tűnt, ismét ajtóhiba lépett fel, emiatt kivonták az érintett szerelvényt a forgalomból. A hibát a Metróért Egyesület is megerősítette a Facebook-oldalán.

Az Indexnek Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója azt mondta, hogy az ajtók működtek, de az arról visszajelzést küldő lámpa nem működött a vezetőnél. Ezért biztonsági okokból az orosz mérnökök ismét átvizsgálták a szerelvényt.

Az összesen tizenegy felújított metróból hat rendelkezik engedéllyel.

Később kiderült, hogy nem történt meghibásodás a felújított metrószerelvényen, "egy idegen tárgy (fakocka) került, ennek következtében szorult meg az ajtó, ezért nem volt a vezető számára visszajelzés az ajtók zárt állapotáról. A védelmi rendszer jól működött, hiszen a vezető számára nem érzékelhető eseményről adott fontos információt, ezzel is támogatva a biztonságos közlekedést".

A szerelvény átvizsgálás után visszaáll a forgalomba. Az eset nem veszélyeztette az utasbiztonságot.

Korábban megírtuk, hogy megerősítették a 3-as metró felújított szerelvényeinek ellenőrzését, miután újabb mérnökök érkeztek Budapestre a rekonstrukciót végző orosz Metrovagonmastól. A problémák miatt a BKV sajtóhírek szerint egymilliárd forint kötbért követel.

A 3-as vonalat érintő információ, hogy hétfő óta forgalomkorlátozásokra kell számítani az Újpest-Városkapu metróállomás környékén, miután elkezdődtek a 3-as metró északi szakasza felújításának előkészítő munkálatai. A rekonstrukció várhatóan késő ősszel indul.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×