eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Fordulat az Aranykéz utcai merénylet és a Prisztás-gyilkosság ügyében

Még augusztusban benyújtja a perújítási kérelmet Portik Tamás ügyvédje az Aranykéz utcai merénylet ügyében. A Prisztás-gyilkosság ügyében is várható a perújítási indítvány.

Várhatóan augusztusban benyújtja a Kúriá­ra a perújítási kérelmet Szikinger István ügyvéd Portik Tamás Aranykéz utcai ítélete ügyében. Ugyanakkor nem zárható ki, hogy Portik másik jogerős ítélettel zárult ügyében, a Prisztás-gyilkosság miatti perben eljáró védő, Tuza Péter szintén a Kúriához fordul perújítási kérelemmel, tudta meg a Magyar Idők.

Szikinger István elmondta: mind az Aranykéz utcai perben, mind a Prisztás-perben tanúvallomást tett K. Györgyi, ám a vallomását az Aranykéz utcai perben a bíróságok kizárták a bizonyítékok közül, mondván: a tanú szavahihetősége megkérdőjelezhető. Ugyanakkor a Prisztás-gyilkosság ügyében éppen K. Györgyi vallomása alapján kapott 15 év fegyházat az olajozás egyik főszereplője, az Energol Rt. volt igazgatója.

Szikinger szerint ezt az ellentmondást csak perújítással lehet feloldani. Az ügyvéd úgy véli: az Aranykéz utcai robbantás ügyében a védelem jogait olyan mértékben korlátozták mind első, mind másodfokon, hogy annak orvoslása elengedhetetlen.

– Védencemet egyetlen vallomás, a szlovák bűnöző, Milos Kastan vallomása alapján ítélték el felbujtóként, ám a védelem nem tehetett fel kérdéseket a tanúnak. Mint mondja, egyeztet még ügyvéd kollégájával, Tuza Péterrel, majd benyújtja a perújítási kérelmet. A lap úgy tudja, Tuza Péter ugyancsak a perújítást fogja indítványozni a Prisztás-ügyben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×