eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Sztrájkhangulat Székesfehérváron - a CSI Hungary válasza

Egyeztetni akart a szakszervezet, ám nem sok esély látszik a konzultációra a székesfehérvári CSI Hungary Kft-vel. A cég szerint azonban reagáltak a szakszervezet megkeresésére, és elfogadták a kezdeményezést, kifejezték tárgyalási készségüket.

A bérmegállapodások kapcsán tapasztalt problémák miatt szeretett volna egyeztetni a műanyag csomagolóeszköz-gyárral a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége, ám a CSI Hungary Kft. vezetősége – noha azt állítja: nyitott a kommunikációra – saját értelmezési feltételekhez kötötte a konzultációt, és napok óta nem reagál a szakszervezet által ajánlott időpontokra.

A dolgozók körében sztrájkhangulat alakult ki, mert elfogadhatatlannak tartják a jelenlegi helyzetet. Korábban egyébként épp a munkáltató kérte a szakszervezetet, hogy tegyen javaslatot a bérfeszültség kezelésére. Ennek az érdekképviselet eleget is tett. Csakhogy később az érdemi javaslatokat letagadta a cég vezetése, mondván, nem is kért ilyet, mi több: nem is kapott.

„A helyzet komoly, de megoldható, ha a cég vezetése hajlandó a tárgyalásokra – mondta Székely Tamás, a VDSZ elnöke, a Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke.

A CSI Hungary álláspontja

A cikk megjelenése után a CSI Hungary Kft. levélben jelezte, hogy több ponton tévesek a szakszervezet állításai.

A cég szerint a társaság a VDSZ minden egyes korábbi megkeresésére is válaszolt, és többször kifejezte tárgyalási készségét, továbbá a VDSZ konzultációs kezdeményezését kifejezetten elfogadta.

A cég nem kötötte "saját értelmezési feltételekhez" a konzultációt, kizárólag a jogszabály által előírt feltételek teljesítésére hívta fel a VDSZ-t.

Valótlan az az állítás, hogy napok óta nem reagálnak a szakszervezet által ajánlott időpontra, mert a cég elfogadta az időpontot, és írásban is kifejezte együttműködési készségét a VDSZ-szel. 

A cég nem kérte a szakszervezetet, hogy tegyen javaslatot a bérfeszültség kezelésére, és nem tagadta le a társaság vezetése az érdemi javaslatokat, mert nem is hívta fel a VDSZ-t ilyen javaslattételre. És nem igaz, hogy a bérmegállapodásra vonatkozóan a társaság és a VDSZ között bármilyen egyeztetés lenne folyamatban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×