eur:
394.45
usd:
365.3
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Megszólalt a Szinyei igazgatója

Nem számított pályázatának elutasítására Tóth Gábor, a Szinyei Merse Pál Gimnázium ideiglenesen marasztalt igazgatója – derül ki a Magyar Nemzetnek adott interjújából.

Tóth Gábor Magyar Nemzetnek adott interjújában elmondta, egyedüli jelentkezőként indult a Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatói posztjáért, ezért is érte hideg zuhanyként az, hogy elutasították a pályázatát. Hozzátette, soha nem kapott jelzést, hogy bárki elégedetlen lenne a munkájával. Nem érti a történteket, és mint mondta, folyamatosan azon jár az esze, miben lehet hibás.

„Állandóan az motoszkál bennem, miért van, hogy a véleményezők értékelését figyelmen kívül lehet hagyni, és

indoklás nélkül bármi megtehető.

Hiányolom, hogy a törvényi környezet lehetővé teszi: egy ilyen nagy volumenű döntést ne kelljen indokolni. A közoktatásban pedagógiai-szakmai érveket kellene felvonultatni. Ha ez megvan, az ember tudomásul veszi a döntést, ennek hiányában viszont minden esetleges és kiszámíthatatlan.”

Balog Zoltán miniszter a pályázat visszavonása után, a veronai tragédiát követő speciális helyzetre, valamint az igazgató neki írt levelére való indoklással mégis meghosszabbította Tóth Gábor megbízatását. Az igazgató vállalja a feladatot, mert mint mondta, elsődleges számára az intézmény nyugalmának biztosítása. Úgy fogalmazott, ha egy év múlva újra kiírják a pályázatot, újra beadja a jelentkezését - mondta a Magyar Nemzetnek adott interjújában a Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatója.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Tóth Gábor pályázatának visszautasítását nem indokolta.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×