eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Új lehetőség: nézze meg, önnél már irtották-e a szúnyogot

Új lehetőség: nézze meg, önnél már irtották-e a szúnyogot

Június elseje óta tart a központi szúnyoggyérítési program, amelynek során a szakemberek eddig 376 ezer hektáron permeteztek. Ha az időjárási viszonyok ezt lehetővé teszik, ezen a héten további 58 ezer hektárt fognak kezelni.

Az elmúlt héten pótolták a korábban elmaradt kezeléseket Csorna és Dunaújváros térségében, a Dráva mentén, valamint Vas megyében és Pécsett. A mosoni, a mohácsi, a szekszárdi és a szolnoki régióban légi és földi szúnyoggyérítés zajlott. A helyenként jelentős mennyiségű csapadék következtében újabb lárvatenyésző-helyek alakultak ki, amelyek biológiai kezelése a Balatonnál, Szolnok térségében, a Szigetközben és a dunaújvárosi térségben megtörtént.

A következő héten földi kémiai kezelést terveznek a Balaton-parti településeken és a Tisza-tónál, Békés megyében és a Csepel-sziget térségében pedig teljes körű légi és földi szúnyoggyérítésre kerül sor. Budapesten is megkezdődik a hét folyamán a központi szúnyoggyérítés, légi kémiai és lokális földi munkálatok egyaránt várhatóak.

A katasztrófavédelem honlapján, a szúnyoggyérítés menüpont alatt nyomon követhető, hogy melyik napon, melyik településen, milyen módszerrel védekeznek a vérszívók ellen, valamint térképes ábrázoláson is látható a kezelt terület nagysága és az aktuális heti terv.

Az önkormányzatok a központi program mellett önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×