eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Mazsihisz a sorosozó kampányról: a félelmek beigazolódtak

Mazsihisz a sorosozó kampányról: "a félelmek beigazolódtak"

A Soros Györgyöt ábrázoló kormányzati plakátok visszavonását kéri az utcákról a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke Orbán Viktortól. Heisler András az InfoRádiónak azt mondta, a plakátkampány már az elmúlt napokban is felerősítette a zsidósággal szembeni antiszemita indulatokat. A kormányfő  írásos választ küld majd.

A Soros Györgyöt ábrázoló kormányzati plakátok visszavonását kéri az utcákról a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke a kormányfőtől. Heisler András az InfoRádiónak azt mondta: a kampány rossz hatással van Magyarországra és a közéletre, olyan gyűlöletsorozatot indít el, amelyet meg kell állítani.

A Mazsihisz az első pillanattól kezdve felhívta a figyelmet arra, hogy a "sorosozás" komoly kockázatokat hordoz, ugyanis Soros György emblematikus alakja a világ közéletének, a zsidó nagytőkést, a zsidó bankárt jeleníti meg. Ha ezzel kampányolnak, az sok veszélyt rejt magában – fejtette ki.

Heisler András szerint

a félelmek beigazolódtak,

mert az elmúlt napokban a plakátokon antiszemita feliratok jelentek meg.

A társadalomban a gyűlöletkeltés kiszámíthatatlan hatásokat válthat ki. A gyűlölet a különböző társadalmi csoportokról észrevétlen tud átterjedni másokra, erre a történelemben sok példa volt, és ezt szeretnék elkerülni – emelte ki a Mazsihisz elnöke.

Heisler András elmondta, hogy korábban többször jelezték a kormány felé, hogy

ez rossz irány, de elutasító válaszok érkeztek.

„A választásra való készülődés olyan mértékben átitatja a közéletet, hogy az gyakran félresöpör és sok helyen értékeket. Ez rontja az esélyeit a kérés megvalósulásának” - vélekedett.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy reagált, hogy a kormányzati plakátkampány nem Soros György származásáról vagy identitásáról szól, hanem arra a veszélyre hívja fel a figyelmet, amelyet Soros György a bevándorlás ügyében képvisel. Lázár János közölte: minden magyarországi zsidó közösség számíthat a kabinet védelmére, amely zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben. A kormányfő írásos választ küld majd a Mazsihisz elnökének – tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×