eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Új részletek a rendkívüli parlamenti ülésről

A Fidesz frakcióvezetője szerint várhatóan egyetlen napirendi pontként az államfő által visszaküldött plakáttörvény lesz a Fidesz-frakció által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülésen, amelyet pénteken tartanak.

Kósa Lajos sajtótájékoztatón kiemelte: meg kell szüntetni, hogy áron alul kaphat egy párt egy szolgáltatást, ennek a rendszerszintű korrupciónak véget kell vetni.

A kormánypárti politikus emlékeztetett arra, hogy az illegális pártfinanszírozást megakadályozni hivatott javaslatból csak a feles parlamenti támogatást igénylő részeket fogadták el. Most azért kezdeményezik a rendkívüli ülés összehívást - holott a határidőből szeptemberben sem csúsznának ki -, mert azt mondták, a választási törvényekhez "nem nyúlunk hozzá" a választást megelőző fél évben - közölte.

A frakcióvezető bizakodását fejezte ki, hogy sikerül kompromisszumot összehozni, és meglesz a szükséges kétharmados támogatás, ha nem, akkor a törvény feles támogatást igénylő részeit is "le kell szavazni". Kósa Lajos véleménye szerint a kérdést aktuálissá teszi a Jobbik plakátügye, amelyben elmondása szerint az áfa- és a költségvetési csalás gyanúja is felmerül.

  • A plakáttörvénnyel kapcsolatos kérdésre Kósa Lajos elmondta: amennyiben a szocialisták vagy mások valamilyen javaslattal állnak elő, akkor a törvényalkotási bizottság pénteki ülésén ki kell dolgozni egy módosító indítványt.
  • Egy másik kérdésre közölte: nem tartja "butaságnak" az MSZP azon javaslatát, hogy lajstromozzák a pártok, a kormány plakátjait.
  • Kitért arra is, hogy a parlament több szimbolikus ügyben is hozott törvényt. Példaként a nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítását, illetve a nyugdíjasszövetkezetekről szóló jogszabályt említette.
  • Szólt arról is, hogy kilenc kétharmados törvényből hetet fogadott el az Országgyűlés, amely újraválasztotta Áder János köztársasági elnököt, alkotmánybírákat választott és megválasztotta a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettest.
  • Kiderült az is, hogy a parlament őszi ülésszaka szeptember 18-án kezdődik. Az Országgyűlés tavasszal 103 törvényt és hat országgyűlési határozatot fogadott el.
Címlapról ajánljuk
Az MI kinyitja a világot az okostelefon-használóknak, de ezt nem mindenki élvezheti

Az MI kinyitja a világot az okostelefon-használóknak, de ezt nem mindenki élvezheti

A legújabb, legfejlettebb mesterséges intelligencia-funkciók továbbra is a csúcskategóriás készülékek privilégiumai maradnak – mondta az InfoRádióban a hwsw.hu informatikai szakportál újságírója. Koi Tamás hozzátette: még jó ideig csak azok számára lesznek elérhetők ezek a funkciók, akik a legmodernebb, legdrágább telefonokat vásárolják meg.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×