eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Nem ez volt az első túlszámlázás a belvárosi pubban - lapszemle

Palkovics László a szocialista kormányok által bevezetett bolognai rendszert tartja felelősnek a szaktanárok hiányáért - derül ki a Magyar Idők Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatási államtitkával készített interjújából. A Világgazdaság azt írja, hogy a magyar játékpiac mérete már a 45 milliárd forintot is elérte tavaly.

A Magyar Idők az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatási államtitkával közöl interjút. Palkovics László a szocialista kormányok által bevezetett bolognai rendszert tartja felelősnek a szaktanárok hiányáért. Arról is beszélt a lapnak, hogy a felmérések szerint egyre több gyerek szeretne tanár lenni és jövőre 71 milliárd forinttal több jut az oktatásra, mint idén.

A Magyar Nemzet riportere Dupcsik Csaba szociológussal beszélgetett. A szakember szerint nem feltétlenül baj, ha kevesebb gyermek születik; nem gond, ha a nők később szülnek; és azt sem kellene problémaként megélni, hogy kevesebb a házasság. Úgy véli, hogy a kormány családpolitikai programja hiedelmeken alapul, egy átszínezett Kádár-kori idillt követ, és az ideológiahiányt próbálja betölteni, mert ez olyan ügy, amit pártállástól függetlenül mindenki értéknek tart.

A Világgazdaság azt írja, hogy a magyar játékpiac mérete már a 45 milliárd forintot is elérte tavaly. Ez 12,5 százalékos bővülés, amit az iparági szakértők azzal magyaráznak, hogy több pénz marad az emberek zsebében, így játékokra is többet költenek.

A napi.hu azt írja, hogy egy Váci utcai pub alkalmazottai legalább 19 külföldit vertek át túlszámlázással, amivel hárommillió forint bevételre tettek szert az elmúlt másfél évben. A rendőrség 13 embert állított elő.

A Portfolio a világ tíz, most épülő legmagasabb épületéről közöl összeállítást. A cikk szerzője szerint az 1950-es években még őrültségnek tűnt Frank Lloyd Wright egy mérföldes felhőkarcolójának ötlete, amit a Chicago-i Michigan-tó partjára álmodott meg. Az utóbbi években azonban egyre közelebb kerülünk ahhoz, hogy valahol a világon valóban felépítsenek egy ekkora - több mint 1600 méter magas - épületet.

A Pénzcentrum szerint sokan az utolsó pillanatra hagyják az utasbiztosítás megkötését, pedig ha rosszul választjuk ki a védelmünket, akkor akár egy lakás árát is könnyen elbukhatjuk. Sokan azt gondolják, hogy az uniós egészségügyi kártya elegendő védelmet ad a balesetek esetén, pedig emellett is borsos összegeket hagyhatunk a külföldi kórházakban. A portál összegyűjtötte, hogy melyik népszerű úti célra milyen biztosítást érdemes kötniük a magyar családoknak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×