eur:
392.28
usd:
362.28
bux:
72132.83
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Fontos bejelentés a nyugdíjakról

Fontos bejelentés a nyugdíjakról

Nem fog csúszni a nyugdíjak kifizetése azt követően sem, hogy az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság feladatait a Magyar Államkincstár (MÁK) veszi át novembertől - mondta Dancsó József, a MÁK elnöke.

A szervezet vezetője az M1-en ismertette, hogy jelenleg az egyesítés előkészítése zajlik, munkacsoportok vizsgálják az átállás lehetőségeit annak érdekében, hogy november 1-jére megvalósuljon a teljes szervezeti integráció.

Legnagyobb kihívásnak az eltérő szervezeti kultúrák összehangolását nevezte, de felidézte, hogy korábban már sikerrel bonyolítottak le hasonló átalakítást: januárban a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal több feladatát vették át. Jelenleg a 2016-os egységes kérelmekhez kapcsolódó végkifizetési feladatokat intézik, így a törvényes határidőig, június 30-ig minden gazdához eljutnak a kifizetések, a héten csaknem 20 milliárd forint kifizetését indítja el a hivatal - tette hozzá.

A MÁK havonta 1 millió ember bérszámfejtését végzi el,

13 ezer intézmény számláját vezeti és a jövőben is megbízható, pontos szakmai munkára törekszik - mondta Dancsó József.

Címlapról ajánljuk
Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Az Alkotmánybíróság pénteken hozott határozatában megsemmisítette a főpolgármester-választásról hozott kúriai döntést, így továbbra sem fejeződött be a Karácsony Gergely és Vitézy Dávid közötti versenyfutás Budapest vezetéséért. Az ügyben a Kúriának új eljárást kell lefolytatnia, és új döntést kell hoznia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Főpolgármester-választás: nagy döntést hozott az Alkotmánybíróság!

Főpolgármester-választás: nagy döntést hozott az Alkotmánybíróság!

Az Alkotmánybíróság a pénteki határozatában azt állapította meg, hogy a Kúria alaptörvényt sértett a főpolgármester-választás eredményével kapcsolatos döntésekor, amikor helybenhagyta a Nemzeti Választási Bizottságnak (NVB) a főpolgármester-választás eredményét megállapító határozatát. Ezért az Alkotmánybíróság megsemmisítette a Kúria ezzel kapcsolatos döntését és új eljárás lefolytatására utasította, amelyben a Kúriának új döntést kell hoznia – ez derült ki az Alkotmánybíróság oldalán közzétett döntésből.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×