eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

V4-Közép-Ázsia együttműködési platform kialakítását kezdeményezi Varga Mihály - a nap hírei

Történelmi pillanatnak nevezte az ukrán állampolgárok európai vízummentességének életbe lépését az államfő.

Magyarország nemcsak nemzeti, hanem a visegrádi országok (V4) szintjén is erősítené a közép-ázsiai térséggel meglévő kapcsolatokat, ezért V4-Közép-Ázsia együttműködési platform kialakítását kezdeményezi - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter vasárnap Asztanában, kazahsztáni látogatásának utolsó napján, miután megbeszélést folyatott Kajrat Abdrakhmanov kazah külügyminiszterrel. Varga Mihály kiemelte: a visegrádi négyek - Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Magyarország - nemcsak az Európai Unióban, hanem alkalmanként az EU-n kívüli diplomáciában is szorosan együttműködnek, Közép-Ázsiában pedig vezető szerepe van Kazahsztánnak.

Rekordalacsony részvétel mellett Emmanuel Macron elnök pártja, A Köztársaság lendületben végzett az élen a francia nemzetgyűlési választások első fordulójában - ismertette exit poll eredményét az egyik közszolgálati televízió. A becslések szerint az államfő által alapított centrummozgalom 32,2 százalékot ért el. A választásra jogosult állampolgárok alig 49 százaléka járult az urnákhoz.

A nyári szünetben is igényelhetnek ingyenes étkeztetést a rászoruló gyermekek szülei. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közölte: annak érdekében, hogy már a nyári szünet elejétől tudjon élni a gyermek ezzel a lehetőséggel, érdemes ezekben a napokban beadni a kérelmet a helyi jegyzőhöz.

Bekerül a fogyatékkal élők sportjának szakmai oktatása a Testnevelési Egyetem tanrendjébe. Az erről szóló megállapodást Mocsai Lajos, rektor és Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke írta alá a MERI Sportnapon, a mozgáskorlátozott emberek sportágválasztóján.

Turisták fogyasztásának túlszámlázása miatt 13 embert előállítottak rendőrök egy belvárosi pubban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Az elmúlt másfél évben legalább 19 külföldit károsított meg a bűnszövetségben működő csoport, hárommillió forinttal. A nyomozók négy férfit őrizetbe vettek.

Történelmi pillanatnak nevezte az ukrán állampolgárok európai vízummentességének életbe lépését az államfő. Petro Porosenko úgy fogalmazott: Ukrajna új vonatjáratokat indított a szomszédos európai országokba, közösen fejlesztik a határátkelőhelyeket és végzik az útlevél- és vámvizsgálatot a szlovák, román, lengyel és magyar partnerekkel.

A következő hetekben megkezdi a kilépés feltételeiről szóló tárgyalásokat az Európai Unióval London - közölte Theresa May brit miniszterelnök Angela Merkel német kancellárral. Nagy Britanniában egyelőre nincs megállapodás az észak-írországi Demokratikus Unionista Párttal a Konzervatív Párt vezette kisebbségi kormányban.

Címlapról ajánljuk
Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

A turizmus nem szociális jog, így joggal szednek belépődíjat az utazók kedvenc célpontjai – mondta Kiss Róbert Richard, de a turisztikai szakértő arra is emlékeztetett, hogy ezek a látványosságok eddig is a bevételük nagy részét éppen a pokolba kívánt látogatóktól szerezték.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×