eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Bezárkóznak a japán fiatalok - lapszemle

A Világgazdaság azt írja, rengeteg ingatlanától válik meg a közmédia hamarosan. A Magyar Idők cikke szerint egyszerre akár három vonalon épülhet tram-train.

A Világgazdaság azt írja, rengeteg ingatlanától válik meg a közmédia hamarosan. Mintegy ötven olyan budapesti és vidéki ingatlan van a közmédia tulajdonában, amelyre már nincs szüksége. Ezeket most átadja az állami vagyonkezelőnek, amely később dönt a hasznosításukról.

A Magyar Nemzet arról ír, rossz példaként szerepelt kedden a magyar letelepedési kötvényprogram az üzletág legjelentősebb szereplőit felvonultató genfi konferencián. Az Investment Migration Forumon elhangzottak szerint azért népszerű a program, mert olcsó, gyors és egyszerű az ügyintézés, nem vizsgálják a készpénz eredetét.

A Magyar Idők cikke szerint, egyre több japán fiatal él magányosan, a világtól elzártan, városi remeteként, úgy hogy akár hónapokig el sem hagyja a lakását, nem találkozik senkivel. Ez a viselkedés más országokban is megfigyelhető, az oka pedig hogy a távol-keleti országban olyan magas követelményeket állítanak a fiatalok elé, hogy úgy érzik, nem tudnak megfelelni ezeknek.

A Magyar Idők arról ír, százezer gyermek nyaralhat idén az Erzsébet-táborokban, napokon belül mindenkit értesítenek a pályázatokról. Az ottalvós élménytáborokról a nyerteseket már értesítették, most azok vannak soron, akik a napközis foglalkozásokon vennének részt. Ők napokon belül megismerik a döntést.

A Magyar Nemzet cikke szerint hiába a fogyasztói bejelentések és a hatósági büntetések, egyes cégek ingyenes szűrővizsgálatnak álcázva továbbra is próbálják behálózni a nyugdíjasokat. Sztrókot előrejelző, 200 ezer forintos csodagépet kínálnak, ami megoldja az idősek problémáit.

A Nemzeti Sport Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardvívóval közöl interjút. A klasszis egyebek közt azt mondta, már tudja, miért vesztette el szombaton a moszkvai Grand Prix-viadal elődöntőjét, de nem kesereg, hanem levonta a tanulságokat. Már minden idegszálával a jövő heti Európa-bajnokságra fókuszál.

A Magyar Nemzet azt írja, az állam felügyelheti az étel- és italautomatákat, úgy tűnik a Magyar Postára szabták az új szabályozást, amely szerint az eddig ismeretlen, menedékes felügyeleti szolgáltatónak ügyfélszolgálatot kellene működtetnie a 2000 főnél nagyobb településeken. A szakmai szövetség vezetőjét megdöbbentette a törvényjavaslat.

A Magyar Idők cikke szerint egyszerre akár három vonalon épülhet tram-train. A tervezett Szeged-Hódmezővásárhely helyközi villamos vonala kiegészülhet a makói és szabadkai ággal. Ha így lesz, a csongrádi megyeszékhely kötöttpályás elővárosi közlekedési kapcsolatai révén kiemelkedő regionális központtá válhat.

A Portfolio azt írja, hiába pörög az autópiac Magyarországon, sehol sem vagyunk az átlaghoz képest. Az Európai Autógyártók Szövetsége közzétette legfrissebb összefoglaló anyagát, amelyből kiderül, hány embernek adott munkát a járműipar, hogyan alakult a járműflotta mérete, vagy éppen az átlagos szén-dioxid kibocsátás az EU-ban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×