eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Újabb 11 kamera figyeli a budapesti autósokat

Újabb 11 kamera figyeli a budapesti autósokat

Átadták a Róbert Károly körút és az Árpád híd felújított szakaszát, és a megújulás részeként a közlekedőket figyelő kamerákat is felszereltek. A gyorshajtók fellélegezhetnek.

A Totalcar vette észre az új kamerákat, amelyeket az útpálya fölé szereltek fel több helyen is, és meg is kérdezte a Budapesti Közlekedési Központot, hogy milyen céllal kerültek ki az új kamerák.

A válasz szerint összesen 11 forgalomfigyelő kamerát telepített a BKK Zrt., amelyeket a Budapest Közút forgalomtechnikai központjába kötöttek be.

A kamerák célja a forgalom figyelése,

így ha szükséges, azonnal beavatkozhatnak a képek alapján, például torlódások esetén a jelzőlámpa programját is módosíthatják.

A kamerákat a következő helyekre szerelték fel:

  • Árpád híd-Népfürdő utca lehajtó ág: 4 kamera
  • Váci út: 1 kamera
  • Róbert Károly körút-Teve utca: 5 kamera
  • Róbert Károly körút-Lehel utca: 1 kamera

A kamerarendszer kiépítése a Róbert Károly körút komplex felújításának részeként valósult meg.

Címlapról ajánljuk
Pazarlás, élelmiszerválság, éhezés – mit tehetünk, hogyan előzhetjük meg?

Pazarlás, élelmiszerválság, éhezés – mit tehetünk, hogyan előzhetjük meg?

A megtermelt élelmiszerek több mint harminc százaléka a szemetesbe kerül, miközben napjainkban már a fejlett országok szegényebb polgárai is kénytelenek lejjebb adni fogyasztásuk mennyiségéből vagy minőségéből – mondta az InfoRádióban az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet ügyvezetője. Dexler Dóra figyelmeztetett: nem jó az sem, ha csak a spórolásra gondolunk, mert a legolcsóbb élelmiszer nem feltétlenül a legjobb minőségű.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Elbukni látszik az egyedülálló demokratikus kísérlet: most jön a kegyelemdöfés

Elbukni látszik az egyedülálló demokratikus kísérlet: most jön a kegyelemdöfés

Az „arab tavaszt” követően az arab világ demokratizálódásának nagy reménysége volt az észak-afrikai, csaknem 12 milliós ország, Tunézia, ahol a 2010-es évek közepén rövid időre valóban létre tudott jönni egyfajta – igaz, ingatag – plurális demokrácia. Az igazi népképviseleti hagyományok hiánya és a megoldhatatlannak tűnő gazdasági problémák azonban kikezdték a rendszert, és 2019-ben nagy erővel tört be egy addig a politikán kívüli szereplő, Kaisz Szaíd. Az új elnök rövid időn belül belekezdett a jogállami vívmányok leépítésébe, és mostanra autoriter hatalmat épített ki. Vasárnap elnökválasztást tartanak Tunéziában, ahol Szaíd és egy áljelölt mellett egyetlen valódi kihívó indul, akit azonban pár héttel a voksolás előtt börtönbe vetettek. Nagyon úgy tűnik ezért, hogy a választás csak színjáték lesz, melynek célja Szaíd tekintélyuralmi rendszerének népi legitimálása.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×