eur:
401.55
usd:
363.76
bux:
72716.32
2024. október 3. csütörtök Helga

Visszatérhet a vasárnapi boltzár? - lapszemle

A Magyar Nemzet arról ír, ellátási gondok vannak az óvodás, iskolás cukorbetegeknél. A Világgazdaság cikke szerint a vidéki és a fővárosi regionális cégeknél is kevés az autóbuszvezető.

A Magyar Idők úgy értesült, beleegyeznek a nagyobb kereskedelmi vállalatok a kormány azon elképzelésébe, miszerint a jövőben havonta két szabad hétvége járna a bolti alkalmazottaknak. A lap szerint az elképzelés bevezetése esetén több üzletben ismét a vasárnapi bezárás mellett döntenének a cégek. A Tesco illetékese azt mondta, a munkaerőhiány miatt egyáltalán nem éri meg a nyitva tartás a hét utolsó napján.

A Magyar Nemzet arról ír, ellátási gondok vannak az óvodás, iskolás cukorbetegeknél. Magyarországon folyamatosan nő a diabéteszes gyerekek száma, mégis gondot okoz a szülőknek, hogy gyakran az óvoda és az iskola nem vállal cukorbeteg gyerekeket, mert nincs képzett óvónő és pedagógus, aki biztonsággal el tudná látni őket.

A Világgazdaság cikke szerint a vidéki és a fővárosi regionális cégeknél is kevés az autóbuszvezető. Bőven negyven év felett van az átlagéletkor és a fluktuáció jelentős, több társaságnál is tavaly 10 százalék körül volt.

A Magyar Idők Simicskó István honvédelmi miniszterrel közöl interjút. A tárcavezető egyebek közt arról beszélt, a kormány döntött a Mi-24-es harci helikopterek üzemidejének 2023-24-ig tartó meghosszabbításáról. Jelezte, a határvédelem nagymértékű leterheltséget okoz a honvédségnek. Beszélt arról is, a déli irányú fenyegetettségre válaszul Magyarország majdnem 400 főre növeli a koszovói kontingens létszámát, és fokozza az iraki misszióban való részvételt is.

A Világgazdaság cikke szerint Magyarországon évente 12 ezren veszítik el látásukat szürkehályog miatt, pedig ez elkerülhető lenne. Azonban az emberek egy része nem érzi szükségét az operációnak, másik része pedig fél a műtéttől.

A Magyar Nemzet arról ír, négyszeresére drágult az M25-ös építése. Tavaly decemberben még 6,5 milliárd forintban határozta meg a kormány az M3-as autópályát Egerrel összekötő autóút építési költségét, a legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent határozatával azonban 18,8 milliárdra emelte, így a teljes költség bruttó 25,3 milliárd forint lett.

A Világgazdaság és a Magyar Idők is úgy értesült, eladhatja a Mátrai Erőmű Zrt-ben lévő részesedését a két német energiaipari cég. A hazai villamosenergia-termelés ötödét biztosító Zrt 3/4-ét birtokló társaságok ajánlatokat kértek be a lehetséges befektetőktől. Öten jelentkeztek, ebből két cég adná meg a kért összeget.

A Magyar Nemzet arról ír, a Premier League véget vetne az ingyen élésnek, nagyszabású akciók indulnak a streamelők, vagyis a mérkőzések illegális közvetítői ellen. Nem csoda, a csapatok 2016 és 2019 között 5,1 milliárd forintot kapnak a közvetítési jogokért.

A Portfolió arról ír, egyetlen bejelentéssel elintézte kedden az Apple az egyik fontos beszállítója, az Imagination Technologies részvényeit. Az Apple közölte, hogy a cégtől eddig rendelt grafikai processzorokat saját magának gyártja majd, a hírre pedig egy nap alatt több mint 60 százalékot esett az Imagination árfolyama. Van olyan elemző, aki szerint a nagy árfolyamesés után kiváló felvásárlási célpont lehet az Apple-nek a brit cég.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Hatalmas a rendőrhiány Szlovákiában. Szeptember 30-án járt le a felmondások beadásának határideje azok számára, akik még idén távozni akarnak a testületből. A belügyminisztériumnak nem sikerült megakadályoznia a rendőrök tömeges távozását. Az év végéig 1800-2000 rendőr szerelhet le, ami olyan helyzetet teremthet, amit már a lakosság is megérezhet a hétköznapokban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Lefordultak a tőzsdék

Lefordultak a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdéken alapvetően felemás a hangulat, nagy negatív fordulat látható azonban a kínai ingatlanfejlesztőknél. Európában ezt követően rossz a hangulat, míg Amerikában kisebb esés várható. Gazdasági esemény szempontjából idehaza nem várható fontosabb közlés, külföldön azonban az amerikai elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni, illetve az ipari rendelésállományra vonatkozó adatokra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×