eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Újabb lomhegyet számolnak fel

Újabb lomhegyet számolnak fel

Újabb illegális szeméthegyek elszállítását kezdi meg a Fővárosi Közterület-fenntartó. A szervezet szóvivője közölte: a 3. kerületi után a 10. kerületben is illegálisan lerakott hulladékot találtak a társaság munkatársai.

Ismét illegális szeméthegyek okoznak gondot a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt-nek – közölte a szervezet szóvivője. Dorogi Gabriella hozzátette: a 10. kerületben szerdán kezdik elszállítani a hulladékot.

 „A nagyon közeli múltban lomtalanításkor a 3. kerületben találtunk egy háromszáz köbméternyi lomhegyet, amit feltehetően nem a környéken élők hordtak oda, hanem a környékbeli települések lakosai. A legfrissebb információink szerint a 10. kerületben, a Jászberényi út mellett egy öt-hatszáz méter hosszan, körülbelül 1200 köbméternyi lom van. Döbbenetes a róla készült fotó."

A lomhegy kialakulásának okairól a szóvivő elmondta:

"akik ebből próbálnak megélni, a már szükségtelenné vált holmikat kiteszik azokra a helyekre, ahol sejtik, hogy a közeljövőben lomtalanítás lesz.”

 Dorogi Gabriella arról is beszélt, hogy a lomtalanítás idején több városrészben, így a harmadik kerületben is probléma volt a szemét begyűjtése közben. Elmondta, hogy nem a lom mennyiségével, hanem a lomizós bandák módszereivel volt gond, amikor felosztják a területeket egymás között.

„Ez ellen megtettük az intézkedéseket, felhívtuk a lakosság figyelmét, hogy csak akkor tegyék ki a lomokat, amikor kérjük.”

 Bús Balázs óbudai polgármester az InfoRádiónak arról beszélt, hogy gyakoriak a lakossági panaszok a lomtalanítás idején, idén azonban a korábbiakhoz képest is jelentősebb feszültség alakult ki.

„Baseballütőkkel támadtak egymásnak különböző lomizós csoportok, terrorizálták a kerületi lakókat.”

 Bús Balázs bízik benne, hogy jövőre már nem ismétlődhetnek meg a hasonló esetek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Oscarral felérő elismerést kapott a magyar táncművész

Oscarral felérő elismerést kapott a magyar táncművész

Először nyerte el magyar táncművész a balettvilág egyik legrangosabb elismerésének számító Benois de la Danse-díjat: Balázsi Gergő Ármin a legjobb férfi táncos díját kapta megosztva Artyemij Beljakovval, a moszkvai Bálsoj vezető táncosával. A Pygmalion-hatás címmel bemutatott produkcióban nyújtott alakításáért jelölték az elismerésre. Balázsi Gergő Ármin az InfoRádióban azt mondta, arra a legbüszkébb, hogy első magyarként haza tudta hozni ezt a díjat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×