eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Közterület-felügyelet - társulásban?

Lehet, hogy társulásban kellene működtetni a kerületi közterület-felügyeleteket - vetette fel a főpolgármester a térfigyelő kamerás büntetésekkel kapcsolatban.

Tarlós István az autósok bírságolásával kapcsolatban azt mondta, benne nem indulat, hanem értetlenség van.

"Lehet még az is, hogy jogszabályt kéne módosítani, az is lehet, hogy társulásban kéne a kerületekkel ezt a szervezet működtetni"

- fogalmazott.

A római-parti védműről szólva azt mondta, hogy az ügyben folyó tiltakozás ma már "érzelmi megnyilvánulás".

"Érzelmi megnyilvánulásokat észérvekkel rendkívül nehéz felülírni" - jelentette ki, hozzátéve: nagy különbség van abban, hogy valakinek van felelőssége a kérdésben vagy nincsen, akinek nincs, az beszélhet "össze-vissza mindenfélét".

A hullámtérben negyven családi ház van, amelyek az 1920-30-as években szabályosan épültek, és vannak ott állami intézmények, sportlétesítmények is, amelyek védtelenül maradnak, ha a Nánási út-Királyok útja nyomvonalon építenék fel a védművet - ismertette a főpolgármester.

A part menti védmű felépítése sokkal olcsóbb lenne és minden ingatlant megvédene

- tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Halastavak természetiérték-fenntartó szerepének támogatása címmel több mint hárommilliárd forintos kerettel nyílt pályázati felhívást írtak ki a haltermelőknek. Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szerint ez a támogatás gyakorlatilag semmire sem elég, az ágazatot magára hagyták.

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 5. 20:00
×
×
×
×