eur:
401.51
usd:
363.69
bux:
72682.75
2024. október 3. csütörtök Helga

Befellegzett a kilométeróra-visszatekeréseknek - lapszemle

Olyan platformot hoznának létre, amelyen bárki visszakeresheti az autók kilométerállását - számol be a napi.hu. A Magyar Nemzet arról ír,miért csúszik a Magyar Zene Háza építése a Városligetben.

Megnyugtató módon rendeződött a felnőttambulancia konduktorainak ügye a Pető András Főiskolán – közölte az intézmény rektora a Magyar Időkkel. Zsebe Andrea elmondta: az érintett 31 szakember azokhoz hasonlóan, akik az intézmény gyermekekkel foglalkozó részlegein dolgoznak, pedagógusi besorolást kapott. A rektor hangsúlyozta: a lépés nyomán ismét teljes kapacitással működik a felnőtt pácienseket ellátó részlegük.

Hiába csábítja a magyar kormány az ukrán vendégmunkásokat, ők inkább Lengyelországba mennek

- közli a Magyar Nemzet. Ennek oka részint a kulturális és nyelvi hasonlóság, a jobb gazdasági teljesítmény, valamint a munkavállalás szempontjából kedvezőbb jogi környezet - teszi hozzá a lap.

A Semmelweis Egyetem tulajdonában lévő Semmelweis Egészségügyi Kft. nyerte a nyári vizes világbajnoksághoz kapcsolódó orvosi, egészségügyi szolgáltatások ellátására kiírt közbeszerzési eljárást - írja a Világgazdaság. Merkely Béla, a FINA orvos-igazgatója, az egyetem rektor-helyettese a lapnak azt mondta: a vb alatt naponta 200 orvos és szakápoló lesz készenlétben.

Egyre inkább leszakad az ország keleti fele

- olvasható a Magyar Nemzetben. A KSH adatai alapján a legszegényebb és a leggazdagabb megyékben élők havi nettó átlagbére között 2016-ban már 64 ezer forint volt a differencia az egy évvel korábbi 58 ezer helyett, míg egy fővárosi havonta átlagosan 108 ezer forinttal kapott több nettó fizetést, mint szabolcsi honfitársa.

Nem hozott eredményt a Magyar Zene Háza kivitelezésére kiírt közbeszerzési eljárás, ezért a kiíró Városliget Zrt. tárgyalásos eljárásban folytatja a leendő kivitelező kiválasztását - közli a Magyar Idők. A Liget Budapest projekt sem mentesül az építőipart érintő kihívások alól, nincs elég munkaerő, ami van, az pedig egyre drágább. A Városliget Zrt. mindemellett a parkfejlesztéshez kapcsolódó feladatok felgyorsítását tervezi - tette hozzá a lap.

Közel 2 százalékponttal is csökkenthetik a foglalkoztatottsági mutatókat a robotok 2025-ig

egy friss tanulmány szerint, így csak az Egyesült Államokban 3-6 millió munkahely szűnhet meg - olvasható a Portfolio-n. A tanulmány értelmében elsősorban a fizikai munkások munkahelyeit veszélyeztetik a gépek, főleg azokét, akik összeszereléssel foglalkoznak.

A napi.hu a kilométeróra-visszatekerések végéről ír, ugyanis kétfordulós tárgyalásos eljárásban keres vállalkozót a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. egy olyan platform létrehozására, amely végigkíséri az autókat az újként történt eladástól egészen a bontásig. Az adatokat bárki lekérdezheti majd.

A pénzcentrum.hu szerint több internetes portálon is megjelent és a közösségi oldalakon is terjed az az információ, hogy a kormány karácsony után idén húsvétkor is Erzsébet-utalvánnyal fog kedveskedni a nyugdíjasoknak, a hír azonban nem igaz - tudta meg a portál a Miniszterelnökség sajtóirodájától.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Hatalmas a rendőrhiány Szlovákiában. Szeptember 30-án járt le a felmondások beadásának határideje azok számára, akik még idén távozni akarnak a testületből. A belügyminisztériumnak nem sikerült megakadályoznia a rendőrök tömeges távozását. Az év végéig 1800-2000 rendőr szerelhet le, ami olyan helyzetet teremthet, amit már a lakosság is megérezhet a hétköznapokban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Lefordultak a tőzsdék

Lefordultak a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdéken alapvetően felemás a hangulat, nagy negatív fordulat látható azonban a kínai ingatlanfejlesztőknél. Európában ezt követően rossz a hangulat, míg Amerikában kisebb esés várható. Gazdasági esemény szempontjából idehaza nem várható fontosabb közlés, külföldön azonban az amerikai elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni, illetve az ipari rendelésállományra vonatkozó adatokra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×