eur:
393.07
usd:
363.24
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta

Bár olimpia nem lesz, az utakat fejlesztik

A közlekedési beruházások olimpiarendezés nélkül is folytatódnak – mondta a Magyar Időknek a fejlesztési minisztérium államtitkára. Homolya Róbert hozzátette, az utóbbi évek legnagyobb gyorsforgalmi fejlesztési programját hajtja végre a magyar kormány: 2022-ig mintegy 900 kilométer új autópálya, autóút és gyorsút készül.

Folytatják a budapesti olimpiai nevezéshez kapcsolódó előkészítési munkákat – döntött a múlt héten a kormány. A Magyar Időknek adott interjújában Homolya Róbert közlekedéspolitikáért felelős államtitkár elmondta, a beruházások keretében kiépül a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető kötöttpályás, háromsávosra bővül az M1-es és M7-es autópálya, és megépül a Galvani úti híd is.

Gyorsvonat a reptérre

A repülőtéri vonatok a Keleti vagy a Nyugati pályaudvarra futhatnak majd be, ezért a kormány arról is döntött, ezeket is felújítják. 2022-ig több mint 80 projekthez 2470 milliárd forintot rendelt a kormány, így a többi között összesen mintegy 900 kilométer új gyorsforgalmi út épül. A fejlesztés eredményeként valamennyi megyeszékhely elérhető lesz gyorsforgalmi úton, a sztrádák pedig 2022-re az országhatárig vezetnek majd – mondta a Magyar Időknek adott interjújában Homolya Róbert. A fejlesztési minisztérium államtitkára hozzátette, a 2-es út Budapest és Vác között végig kétszer két sávos lesz az út. További részletek a Magyar Idők cikkében.

Felújítás is

Az új utak építése mellett a felújítás is nagy léptekkel folyik: a Magyar Közút beruházásában 140 milliárd forintért javítanak meg mintegy ezer kilométernyi útszakaszt 2018-ig.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Felfordulás és káosz jöhet Európa egyik vezető hatalmában – Megállíthatja-e szélsőjobbot a „republikánus front”?

Felfordulás és káosz jöhet Európa egyik vezető hatalmában – Megállíthatja-e szélsőjobbot a „republikánus front”?

Július 7-én tartják a francia nemzetgyűlési választások második fordulóját, amelynek legnagyobb kérdése, hogy a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés és szövetségesei megszerzik-e az abszolút többséget, azaz a 289 képviselői helyet. A radikális jobboldali párttal szemben hatalmas visszalépési hullám zajlott le az Új Népfrontban egyesült baloldal, illetve az Emmanuel Macron elnök mögött álló centrista blokk képviselőjelöltjei között, ami könnyen meghiúsíthatja Le Pen álmait a kormányrúd megszerzésére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×