eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Nem hibázott az ügyész a lúgos orvos ügyében

Nem hibázott az ügyész a lúgos orvos ügyében

Nem követett el szakmai hibát az az ügyész, aki annak idején megszüntette a lúgos orvosként hírhedté vált B. Krisztiánnal szembeni büntetőeljárást – közölte a Magyar Nemzet kérdésére a Fővárosi Főügyészség szóvivője, Bagoly Bettina.

A vádhatóságtól a lap azt kérdezte, szakmai hibának számít-e, illetve jár-e a szervezeten belül valamilyen szankcióval, ha egy ügyész olyan nyomozás megszüntetéséről dönt, amelynek később újraindítását rendelik el, és aztán a bíróság a terhelt bűnösségét állapítja meg.

A lúgos támadás ügyében 2014 nyarán

a Fővárosi Főügyészség ügyésze készítette el a nyomozást megszüntető határozatot.

Ebben arra hivatkoztak, hogy nincs elég bizonyíték B. Krisztián ellen. A Legfőbb Ügyészség – panasz nyomán – az eljárás folytatását rendelte el, ami már vádemeléshez, később pedig a vádlott elítéléséhez vezetett.

Nem hibázott az ügyész a lúgos orvos ügyében

„A büntetőeljárási törvény szerint a bíróság és az ügyész a bizonyítékokat egyenként és összességükben szabadon értékeli, és a bizonyítás eredményét az így kialakult meggyőződése szerint állapítja meg. Bírói szakban is előfordul, hogy az elsőfokú bíróság felmenti a vádlottat, amely döntést a másodfokú bíróság megváltoztatja. Az eljárási törvényben biztosított

jogorvoslati rendszer pont azt a célt szolgálja, hogy egy adott ügyet több fórum is megvizsgáljon”

– fejtette ki Bagoly Bettina, majd hozzátette, a közvetett bizonyítékok eltérő mérlegelése nem számít szakmai hibának.

Ezzel szemben Fazekas Sándor, a Fővárosi Törvényszék elnöke a napokban egy sajtóbeszélgetésen kifejtette, egy bíró esetében nemcsak az veti fel a szakmai hiba lehetőségét, ha az általa hozott ítéletet hatályon kívül helyezi a másodfok, hanem az is, ha az ítéletét a fellebbviteli szint jelentősen megváltoztatja.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×