eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Az Abigél-program akkor segít, amikor más már nem

Az Abigél-program akkor segít, amikor más már nem

A bántalmazott nők megsegítésére hozott létre új programot a Magyar Vöröskereszt. A program önkéntesei abban az időszakban segítenek a bántalmazott nőknek, amikor az intézmények már elengedik a kezüket, ám még nagy szükségük van arra, hogy valaki mellettük álljon – mondta az InfoRádiónak Dávid Zsuzsanna, a Magyar Vöröskereszt projektvezetője.

A program lényege, hogy a nők egymás problémáit és tapasztalatait megosztva megerősítsék a bántalmazott nők önbizalmát, és

akár azt is elérjék, hogy kilépjenek a bántalmazó kapcsolatból

– mondta Dávid Zsuzsanna.

Hozzátette, hogy a program teljesen önkéntes alapon szerveződik, laikusok részvételével, ám olyan professzionális tréninganyagokkal készítik fel az önkénteseket, amit a Dán Vöröskereszt állított össze.

„A program különlegessége, hogy nem az intézményhálózathoz csatlakozunk, hanem arra az időszakra koncentrálunk, amire a többi program kevésbé: a krízisidőszak után, az utógondozás időszakában segítünk” - emelte ki a Magyar Vöröskereszt projektvezetője.

Az Abigél-program akkor segít, amikor más már nem

„Azt láttuk, hogy az intézményhálózat nagyon jól tud segíteni a bántalmazott nőkön a krízisidőszak első nyolc hetében, de úgy tűnik, hogy utána mintha elejtenénk a kezüket és nem segítjük őket tovább.

Pedig éppen ilyenkor kell melléjük valaki, aki erősíti az önbizalmukat és az önbecsülésüket”

- mondta Dávid Zsuzsanna.

A projektvezető elmondta, hogy ez egy kétéves kísérleti projekt, ami már el is indult, és egyszerre négy országban fut: Bulgáriában, Romániában, Dániában és Magyarországon.

„Az Abigél-ház októberben indult el, és a program idén december végéig tart, de természetesen folyamatosan keressük a forráslehetőségeket” - közölte a Magyar Vöröskereszt projektvezetője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×