eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Elárulta célját Áder kihívója

Majtényi László szerint államfőjelöltségének nem az a célja, hogy köztársasági elnök legyen, hanem az, hogy beszéljenek a negyedik köztársaságról, arról, hogy mit gondolnak a magyar államról.

Majtényi László kiemelte: nyilvánvalóan nem lesz köztársasági elnök, hiszen az Országgyűlés pártarányai jól ismertek, így a jelölés elfogadása mögött személyes érdek nincs. Mint mondta, már a jelöltséget is "bónusznak" tartja, mert nem volt biztos benne, hogy meglesz hozzá a szükséges erő, vagyis a parlamenti képviselők egyötödének ajánlása. Az, hogy ez létrejött, "az alkotmányos ellenzék" jelentős teljesítménye - tette hozzá.

Majtényi László kifejtette: "a jelöltség alapvető értelme az volt, hogy lehetőségem nyílt arra, hogy egy alkotmányos, demokratikus, a szegényekkel szolidáris, a korrupció ellen fellépő, a jövő nemzedékek érdekeit képviselő, a fenntartható fejlődést zászlajára tűző köztársaság eszményéről beszélhetünk; egy olyan országról, amelyben a kormány négyévente leváltható, az állampolgárok független intézmények védelme alatt állnak, amelyben a kisebbségek helyzete könnyebb, mint egy olyan országban, amelynek a nemzetközi tekintélye folyamatosan csökken".

Korózs Lajos, az MSZP országgyűlési képviselője, a párt országos elnökségének tagja a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, azért szorgalmazták Majtényi László államfőjelöltségét, mert programpontjai között megfogalmazta a szegénység, az egyenlőtlenség mérséklését is.

Címlapról ajánljuk
Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

A turizmus nem szociális jog, így joggal szednek belépődíjat az utazók kedvenc célpontjai – mondta Kiss Róbert Richard, de a turisztikai szakértő arra is emlékeztetett, hogy ezek a látványosságok eddig is a bevételük nagy részét éppen a pokolba kívánt látogatóktól szerezték.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×