eur:
401.55
usd:
363.76
bux:
72716.32
2024. október 3. csütörtök Helga

Rámegy az iskoláztatásra a szülők gatyája - Lapszemle

Jelenleg nincs arra lehetőség, hogy az Európai Unió fellépjen a különböző minőségű termékek forgalmazása ellen – nyilatkozta a Magyar Időknek az egészségügyért és élelmiszerbiztonságért felelős uniós biztos. A gabonafélék és az olajos magvak áfakulcsának öt százalékra csökkentését kezdeményezi a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2018 elejétől - írja a Világgazdaság.

Jelenleg nincs arra lehetőség, hogy az Európai Unió fellépjen a nagy élelmiszergyártók gyakorlata ellen, amely szerint egyes tagállamokban azonos márkanév alatt különböző minőségű termékeket forgalmaznak – nyilatkozta a Magyar Időknek az egészségügyért és élelmiszerbiztonságért felelős uniós biztos. A magyar kormány és régiós partnerei ugyanakkor azt várják az Európai Bizottságtól, hogy a ma még erkölcsi kérdésként kezelt ügyben találjanak megfelelő jogi választ a brüsszeli bürokraták.

Egyesített igazságügyi orvos- és fegyverszakértőt rendelt ki a bőnyi rendőrgyilkosság ügyében a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ a február elején elkészült fegyverszakértői szakvélemény megállapításai alapján - tudta meg a Magyar Nemzet a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivőjétől. Nagy Andrea elmondta, hogy az ügyben több szakértőt is kirendeltek, néhányan már elkészítették szakvéleményüket, a legtöbbre azonban még várni kell.

A gabonafélék és az olajos magvak áfakulcsának öt százalékra csökkentését kezdeményezi a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2018 elejétől, amikor megszűnik a fordított adózási lehetőség - írja a Világgazdaság. Az érintett termékek esetében felmerülhet a 18 százalékos áfakulcs alkalmazásának lehetősége is, de Győrffy Balázs, a köztestület elnöke szerint ez érdemben nem csökkentené a feketegazdaság újbóli térhódításának kockázatát.

Végleg kivezetik a tartós tankönyveket az iskolák első és második osztályából - közli a Magyar Nemzet egy az emberi Erőforrások Minisztériumának oldalára feltöltött tervezetre hivatkozva. A lap emlékeztet, hogy a tartós tankönyvek használatát az Orbán-kormány tette kötelezővé 2013-tól az első osztályosoknál, arra hivatkozva, hogy enyhítené a családok és a költségvetés terheit, a rendszert azonban évek óta szakmai tiltakozás övezi.

Benkő Tibor vezérkari főnök szerint elképzelhető, hogy a NATO is részt vesz majd a balkáni útvonalon érkező illegális migráció megfékezésében - közli a Magyar Idők. A NATO védelmi minisztereinek brüsszeli értekezletén döntöttek arról, hogy a keleti, orosz fenyegetés mellett nagyobb hangsúlyt kell helyezni a déli fenyegetés elleni küzdelemre is. Ez pedig nemcsak a szélsőséges iszlám terrorizmus elleni harcot jelenti, hanem a migrációs nyomás elleni védekezést is.

A Portfolio arról készített összeállítást, hogy miért jóval veszélytelenebb a lakáshitelezés mostani fellendülése, mint a válsághoz vezető, 10 évvel ezelőtti hitelbuborék. Mint írják: a hitelintézetek piaci gyakorlata, az MNB felügyeleti és szabályozói tevékenysége, valamint a hitelezés egyelőre mérsékelt növekedési üteme arra enged következtetni, hogy belátható időn belül nem alakul ki túlzott mértékű és fenntarthatatlanul nagy kockázatú hitelezés a lakáspiacon.

A napi.hu-n arról olvashatnak, hogy pénteken indul a lakossági hitelprogram energiahatékonysági korszerűsítések támogatására. Emellett folytatódik a háztartási nagygépek cseréjét és a fűtéskorszerűsítést vissza nem térítendő forrásból támogató Otthon Melege Program is.

A pénzcentrum.hu szerint a szülőknek a gatyája is rámegy a magyar közoktatásra, a portál ugyanis miután utánajárt, hogy mire és mennyit költ a család a gyermek első hat évében, legutóbb arról készített összeállítást, hogy milyen költségekkel számolhatnak a szülők az iskolakezdéstől az érettségiig.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Hatalmas a rendőrhiány Szlovákiában. Szeptember 30-án járt le a felmondások beadásának határideje azok számára, akik még idén távozni akarnak a testületből. A belügyminisztériumnak nem sikerült megakadályoznia a rendőrök tömeges távozását. Az év végéig 1800-2000 rendőr szerelhet le, ami olyan helyzetet teremthet, amit már a lakosság is megérezhet a hétköznapokban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Lefordultak a tőzsdék

Lefordultak a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdéken alapvetően felemás a hangulat, nagy negatív fordulat látható azonban a kínai ingatlanfejlesztőknél. Európában ezt követően rossz a hangulat, míg Amerikában kisebb esés várható. Gazdasági esemény szempontjából idehaza nem várható fontosabb közlés, külföldön azonban az amerikai elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni, illetve az ipari rendelésállományra vonatkozó adatokra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×