eur:
393.13
usd:
363.67
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Vádat emeltek a balesetet szenvedett busz vezetője ellen

Vádat emeltek a balesetet szenvedett busz vezetője ellen

Miután kiderült, hogy az 52 éves sofőr lehet a veronai buszbaleset egyik túlélője, az olasz rendőrség vádat emelt ellene.

Az olasz sajtó szerint a sofőrt azzal vádolják, hogy figyelmetlenül vezetett, és ez okozta a január 20-i balesetet - írta a thelocal.it. A busz az autópályán szalagkorlátnak, majd egy felüljáró pillérének ütközött, majd kigyulladt és kiégett. A balesetben 16-an vesztették életüket (köztük 11 fiatalkorú), egy ember életveszélyesen, ketten nagyon súlyosan, tízen súlyosan, tizenhárman könnyebben sérültek meg. Tizenketten sértetlenül élték túl a történteket.

Az ANSA olasz hírügynökség úgy tudja, hogy az Olaszországban kezelt, hétfőn azonosított egyik súlyos sérült a busz vezetője. A vádemelést ennek nyomán tették meg az olasz hatóságok.

Megelőzhető lett volna a baleset

Az olasz közlekedési balesetek áldozatait képviselő szövetség vezetője szerint is megelőzhető lett volna a veronai buszbaleset tragikus végkifejlete. A szervezet hiába jelezte az illetékeseknek, hogy nem elégséges a felüljáró pillérének védelme.

Az il Giornale szerint az olasz hatóságok balesetről szóló jelentése 1-2 napon belül elkészül, ezután az áldozatokat Magyarországra szállíthatják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×