eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Orvoskamara: törvénysértő helyzetek az egészségügyben

A súlyos gondokról és az első fontos eredményről is beszélt Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke a 24.hu-nak adott interjúban.

Nyílt levelet küldött Éger István Balog Zoltán emberi erőforrás miniszternek, miszerint a szükséges 600 helyett kevesebb mint 140, megfelelő szakképesítéssel rendelkező orvos dolgozik a kórházak sürgősségi osztályain. Ennek kapcsán nyilatkozott a 24.hu-nak: "Meg kell szüntetni azokat a törvénysértő helyzeteket, amik a kollégákat és a betegeket veszélyeztetik, meg kell szüntetni a hatósági ellenőrzés nyomán azt, hogy bárhol előfordulhasson, hogy nincs szakorvosi ügyeletvezető, hogy odakényszerítsenek szemészt, reumatológust, pszichiátert, bőrgyógyászt, rezidenseket a sürgősségire, akik ott gyakorlatilag csak szenvednek, és a többi, és a többi. Ezt meg kell szüntetni."

Kiemelte: számtalan és nagyon komoly probléma van az egészségügyben, baj van bőven, nem jó a helyzet.

Folytatni kell a bérfejlesztést, vissza kell csábítani az embereket. De az elmúlt esztendő volt az első, amikor eredmény is volt: az a megállapodás, amelynek köszönhetően 13 hónap alatt 70 százalékkal nő az orvosi átlagalapbér – mondta a Magyar Orvosi Kamara elnöke.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 7. 10:51
×
×
×
×