eur:
399.68
usd:
361.96
bux:
72588.74
2024. október 3. csütörtök Helga

Díszpolgár lett a kitett polgármester? - lapszemle

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy Gyömrő képviselő-testülete a lehető legnagyobb titkolózás közepette, tegnap zárt ülésen díszpolgári címet adományozott Gyenes Levente volt polgármesternek.

A Magyar Idők arról értesült, hogy már az idén átlagosan 15 százalékkal nőhet az állami alkalmazottak fizetése, és a dolgozók összesen 30 százalékos bérfelzárkóztatásra számíthatnak három év alatt. A cikk szerint a bértárgyalások jól haladnak, köszönhetően a Munkástanácsok javaslatára létrehozott új konzultációs fórumnak, ahol minden érintett fél részt vesz. A MÁV-nál is már ma megállapodhatnak, de a közös javaslatot a kormánynak is jóvá kell hagynia.

A Magyar Nemzet a baloldali miniszterelnök-jelöltségre pályázó Latmann Tamással készített interjút. A nemzetközi jogász úgy látja, van fogadókészség koncepciójára, ugyanakkor szerinte az is tény , hogy a politikai szervezetek versenyében a politikán kívülről érkezőnek nincs könnyű dolga. Latmann Tamás csodafegyvere a látványos változás; azt mondta, a szakpolitikát és a szakpolitikusokat helyezné előtérbe.

A Világgazdaság azt írja, hogy pang a piac, és az import miatt nyomott a magyar méz ára. A cikk idézi Nagyernyei Attilát, a Tolna Megyei Méhészegyesület elnökét, aki azt mondta: ha a jelenlegi áron értékesítenék a méhészek a mézeiket, az egyenes út lenne a tönkremenetelhez, egy újabb veszteséges évet ugyanis már nem bírnak ki a magyar méhészek.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy Gyömrő képviselő-testülete a lehető legnagyobb titkolózás közepette, tegnap zárt ülésen díszpolgári címet adományozott Gyenes Levente volt polgármesternek. A határozat azért is különös, mert a településvezető idén január közepén a Budapest Környéki Törvényszék jogerős végzésével távozni kényszerült pozíciójából. A bíróság ugyanis több hónapos eljárásban mondta ki Gyenes méltatlanságát, egyben megszüntette a munkaviszonyát.

A Magyar Idők azt írja, hogy nem lesz külön környezetvédelmi hatásvizsgálat az épülő közlekedési múzeum kapcsán, annak ellenére sem, hogy a korábbi, elsőfokú határozatot megsemmisítette a Pest Megyei Kormányhivatal környezetvédelmi és természetvédelmi főosztálya. A hivatal szerint a beruházás nem sorolható be a rendelet hatálya alá, ezért még előzetes vizsgálatot sem kellett volna kérni. A döntést bíróságon lehet megtámadni.

A Portfolio arról ír, hogy két éve már, hogy kirobbantak a hazai brókerbotrányok, a Beva, a Kárrendezési Alap és az OBA összesen eddig 250 milliárd forintot fizetett ki a károsultaknak. A magyar pénzügyi és bankrendszer még 15 évig nem lélegezhet fel, és csak idén mintegy 30 milliárd forintos befizetést teljesíthetnek a három intézmény felé.

A Pénzcentrum arról közöl cikket, hogy mire kell odafigyelni akkor, ha külföldön szeretnénk munkát vállalni. Az első az, hogy érdemes eleve megbízható portálokon munkát keresni. A nemzetközi állásportál szövetség hirdetései mögött például nagy valószínűséggel valós munkaadók vannak. Az itt megjelent ajánlatokat átvizsgálják, és a hirdető vállalatot is leellenőrzik.

A Napi.hu arról számol be, hogy egyszerre fogadott el a légszennyezés visszaszorítását szolgáló szabályozást Kína és Lengyelország. Azt írják, hogy a lengyelek az utóbbi hetekben nem csupán a hideggel küzdenek, hanem a kínai városokhoz hasonlóan a szmoggal is. A lengyel kormány ugyanakkor nincs könnyű helyzetben, mert a hazai szénbányászatot sem akarja leépíteni.

Címlapról ajánljuk
Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Hatalmas a rendőrhiány Szlovákiában. Szeptember 30-án járt le a felmondások beadásának határideje azok számára, akik még idén távozni akarnak a testületből. A belügyminisztériumnak nem sikerült megakadályoznia a rendőrök tömeges távozását. Az év végéig 1800-2000 rendőr szerelhet le, ami olyan helyzetet teremthet, amit már a lakosság is megérezhet a hétköznapokban.

Már a szlovákok is menekülnek Libanonból

Kiszámíthatatlanná vált a biztonsági helyzet a közel keleten, emiatt a szlovák védelmi minisztérium is kimenekíti Libanonból a szlovák állampolgárokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×