eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Mérgezés miatt volt tömeges rosszullét a határvadász rendőröknél

A január 2-i ebédre elfogyasztott párolt rizs, illetve egy felvágott miatt betegedett meg a hónap elején 126 rendőr a déli határnál a hónap elején - tudta meg a Magyar Nemzet. Az ételekben toxint termelő, B. cereus nevű baktériumot mutattak ki a vizsgálatok.

Január elején egymás után jelentettek beteget a határnál szolgálatot teljesítő rendőrök, elsősorban gyomor-és bélrendszeri panaszokkal, hányással, hasmenéssel. Kórházi ápolásra nem volt szükség, de kiestek a szolgálatból. 

A megbetegedések után a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal vizsgálatot indított három megyében is, négy helyszínen 103 mintát vettek. Így derült ki, hogy az egyik helyszínen a rizsben és egy felvágottban is ki tudták mutatni a toxint termelő baktériumot, amely akut bélrendszeri tüneteket okozhat - értesült a Magyar Nemzet.

Kiderült, hogy az orosházi szendvicskészítő-műhely és a szegedi élelmiszer-összecsomagoló is illegálisan működött, ezért tevékenységüket azonnali hatállyal felfüggesztették.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×