eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Leégett a magyar iskola - Az épület negyede semmisült meg a tűzben

A kommandói iskola épületének mintegy negyede semmisült meg abban a tűzben, amelyet a hatóságok feltételezése szerint a meghibásodott kéményből kipattanó szikra vagy parázs okozhatott.

A tűz hétfőn keletkezett az iskola épületén. Senki sem sérült meg. Az első felmérések szerint az egyemeletes, 360 négyzetméteres iskolaépületnek mintegy negyede vált a lángok martalékává - közölte az Agerpres hírügynökség.

Több mint 30 tűzoltó vett részt az oltásban, amely hét órán át tartott a mínusz 20 fokos hidegben.

Kiss Imre főtanfelügyelő elmondta, hogy az iskolának az a szárnya semmisült meg, amelyben az informatikai szaktanterem, a könyvtár, az iskola archívuma, a tanári szoba és az igazgató irodája volt. Megsemmisült egy kazán is, amely a szóban forgó épületrész fűtését biztosította.

A főtanfelügyelő elmondta, hogy az első felmérések szerint a jelenleg felfüggesztett oktatás várhatóan a jövő héten kezdődhet újra az épen maradt épületszárnyban, amelyben van egy másik kazán, így a fűtés nem jelent gondot. Az iskolában több mint száz gyermek tanul.

Az 1070 méteres magasságban, Kézdivásárhelytől 32 kilométerre fekvő Kommandó mintegy ezer lakója közül 947-en vallották magukat magyarnak a 2011-es népszámláláson.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Az Európai Unió úgy döntött, büntetővámokat vet ki a Kínából importált elektromos autókra, válaszul a versenytorzító kínai állami támogatásokra, amelyekkel a távol-keleti ország saját autóiparát erősítette az elmúlt években. Ez a lépés nem minden európai szereplőre hat egyformán, és fennáll annak a lehetősége, hogy megegyezés helyett kereskedelmi háború robban ki az EU és Kína között. Ez pedig egy még súlyosabb döntéshez vezethet, a kibocsátáscsökkentési célok módosításához.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×