eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Újabb probléma a nyugdíjasok Erzsébet-utalványával

Már javában kézbesítik a nyugdíjasoknak a karácsonyi tízezer forintos Erzsébet-utalványokat, ám aki nem tudja átvenni sem a postástól, sem a postán, csak külön kérelemmel tud hozzájutni.

November végén az Idősek Tanácsa ülésén jelentette be Orbán Viktor kormányfő, hogy még az idén minden nyugdíjas kap 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt a kormánytól. A kézbesítésről vita alakult ki, de végül a juttatásról rendelkező kormányrendelet a Magyar Postára bízta a feladatot. A cég folyamatosan kézbesíti a küldeményeket, de ha a címzett nem tartózkodik otthon, akkor a kézbesítő értesítőt hagy a postaládában, és azzal a postán tíz munkanapig vehető át az utalvány.

Probléma akkor van, ha ez a

tíz nap alatt sem sikerül a nyugdíjasnak átvennie

az utalványt és az azt kísérő miniszterelnöki levelet, mert például kórházban vagy külföldön tartózkodik. A kormányrendelet szerint a postai kézbesítés eredménytelensége esetén az ismételt kiküldés iránti kérelmet az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság Nyugdíjfolyósító Igazgatóságánál kell előterjeszteni. A kérelem benyújtásának jogvesztő határideje 2017. február 28., azaz utána már nem is lehet hozzájutni a tízezer forint értékű Erzsébet-utalványhoz.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×