eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Van, amikor minden fogászati kezelés ingyenes

Van, amikor minden fogászati kezelés ingyenes

A fogászati kezeléseknél is kell nyugtát kapnunk, a számlát pedig meg kell őrizni - ezt tanácsolják a szakemberek.

A magánfogászaton és a TB-támogatott rendelőben is nyugtát kell adni a betegnek azok után a fogászati beavatkozások után, amelyek nem térítésmentesek – összegezte a Magyar Orvosi Kamara Fogászati Tagozatának elnöke. A Semmelweis Egyetem Fogpótlási Klinikájának tanszékvezetője azt is felsorolta, hogy melyek azok a fogászati kezelések, amelyek a társadalombiztosítás által ingyen vehetők igénybe.

„Tizennyolc év alatt és hatvankét év fölött nem kell a páciensnek semmiért orvosi térítési díjat. 18 és 62 év között pedig a fogmegtartó kezelés térítésmentes, a fogeltávolítás, a fogkőlevétel, a különböző fogágy betegségek kapcsolatos beavatkozások térítésmentesek.”

Hermann Péter azt is elmondta, milyen beavatkozásért kell fizetni az OEP-támogatott fogászaton.

„A fogpótlások készítésének orvosi és fogtechnikai díját. Gyógyászati segédeszközért, például technikai díj vagy fogszabályzó kezelésnél a technikai díjat.”

Az Orvosi Kamara Fogászati Tagozatának elnöke szerint főleg a fogpótlásoknál fordul elő az, hogy a beteg nem elégedett a kezeléssel, mert nem tudja megszokni az új fogsort.

„Az nagyon sokszor előfordul egy teljes nemezes fogpótlásnál, ahol a klinikai anatómiai körülmények is befolyásolhatják, hogy mennyire funkcionálisan fogművet tudunk a betegnek gyártani. Lehet, hogy az a szakma szabályai szerint készült el, mégis úgy éli meg, és neki is igaza van, hogy nem stabil, nem jó. Általában egy év szokott lenni az, amíg az orvosok és a fogtechnikai laborok saját költségre elvégzik újra a fogművet.”

Az esztétikai problémák, például a fogsor színe szubjektív tényező, ezért esetben az orvosnak nincs javítási kötelezettsége.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×