eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Nagy üzlet a karácsony - lapszemle

A Magyar Nemzet cikkéből kiderül: végleg bezárják azt a négy szállodát, amelyeket a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő vesz át az Erzsébet Vagyonkezelő Kft.-től. A Magyar Idők arról ír, hogy a kormány törekvései ellenére továbbra sem sikerült megoldani az egészségügyi munkaerőkrízist.

A Magyar Nemzet cikkéből kiderül: végleg bezárják azt a négy szállodát, köztük a BM-üdülőként is ismert siófoki szállodát, amelyeket a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő vesz át az Erzsébet Vagyonkezelő Kft.-től. A tervek szerint eladják a balatonvilágosi, balatonőszödi, siófoki és nyíregyházi ingatlanokat. A lap által megkérdezett egyik polgármester szerint az üdülők eladása a települések számára jelentős bevételkiesést jelent.

A Magyar Idők arról ír, hogy a kormány törekvései ellenére továbbra sem sikerült megoldani az egészségügyi munkaerőkrízist: országosan tizennégy, Budapesten kilenc olyan orvosi terület van, amely hiányszakmának minősül, de Nógrád megyében, valamint 10 kórházban minden alapszakma egyúttal hiányszakma is. Az ápolók körében ennél is rosszabb a helyzet – teszi hozzá a cikk.

A Nemzeti Sport a Győri ETO női kézilabda csapatának norvég játékosával, Heidi Lökével készített interjút, aki hamarosan hazaköltözik, mert második gyermekét Norvégiában szeretné megszülni. A játékos 5 és fél év alatt szívébe zárta a klubot és Magyarországot, így nem szeretne végleg elköszönni. Úgy fogalmaz: a Győr nélküle is a világ legjobb csapata lesz.

A Magyar Idők cikke szerint megosztja a párttagságot az, hogy a Jobbik elutasította a Parlamentben az Alaptörvény módosítását: volt és jelenlegi tagok, szimpatizánsok és az internetes fórumok látogatói is hangot adtak csalódottságuknak. A párt elnöksége és a frakció ennek ellenére optimista, sőt, a párt népszerűségének erősödésére számítanak.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy milliárdos üzletté vált mára Magyarországon a falopás, amely már ipari méretekben, több százezer köbméteres mennyiségben zajlik. A Pilisi parkerdő Zrt. szóvivője szerint Budapest környékén évente ezer-ezerötszáz köbméter fa tűnik el az illegális tevékenységnek köszönhetően, ami már javuló adatnak számít, köszönhetően a fokozott ellenőrzéseknek, útlezárásoknak.

A Pénzcentrum.hu összeállításából kiderül: vannak, akik egy nagy probléma megoldásának, és vannak olyanok is, akik annak forrásának látják azt az elképzelést, hogy reggel 9 órakor kezdődjön a tanítás az iskolákban. A gazdasági portál több mint 11 ezer olvasói véleményből vonta le az elképzeléssel kapcsolatos következtetéseit.

A Magyar nemzet arról ír, hogy mintegy 200 milliárd forint pluszbevételt hoz a kereskedőknek az év végi ünnepek előtt megugró forgalom. Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára a lapnak elmondta: ebben az időszakban 85-90 milliárd forinttal többet költenek az emberek ajándékokra, tartós fogyasztási cikkekre, ám ennél is többet, 90-95 milliárd forinttal magasabb összeget fordítanak ételre és italra.

A Világgazdaság a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökével készített interjút, aki szerint növelni kellene a közfoglalkoztatottak és a versenyszférában dolgozók bére közti különbséget. Győrffy Balázs azt is javasolja, hogy a kézimunka-igényes mezőgazdasági műveletek idején úgy ütemezzék a közfoglalkoztatási programot, hogy az ne vegyen el munkaerőt a gazdasági szférától.

A Portfolio cikke szerint az állampapír-forgalmazóknak fizetendő járulék tervezett csökkentése 4-5 milliárd forintos mínuszt jelenhet a főként banki forgalmazóknak, ráadásul a banki csatornákon értékesített befektetési alapokra kapott jutalékok is visszaeshetnek. Ugyanakkor a részben banki tulajdonú alapkezelők örülhetnek, mivel ennek hatására csökkenhet a lakossági állampapírok kiszorító hatása a megtakarítási piacon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×