eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba

Látogatóközpontot adtak át a 301-es parcella mellett

Átadták a fővárosi Új köztemető 301-es parcellája mellett a Nemzeti Örökség Intézetének új látogatóközpontját.

Hogy szabadon élhetünk, azt azoknak köszönhetjük, akik a 301-es parcellában nyugszanak, és azoknak a tízezreknek, akik 1956-ban Magyarország bármely pontján felkeltek és ellenálltak – mondta Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere a forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából megújult, a Rákoskeresztúri Új Köztemető 297-es parcellájában található látogatóközpont avatóünnepségén.

„Ez a látogatóközpont életre kelti a sorsokat. Igaz ez akkor is, ha pontosan talán sohasem fogjuk megismerni az ide temetettek pontos névsorát és azt a sok sorsot, amit ezek a földdarabok rejtenek” - fejtette ki.

Balog Zoltán úgy látta, hogy a hősök tiszteletében egyet kell érteniük a magyaroknak akkor is, ha sok másban vitáik is vannak egymással, közös pont kell, hogy legyen a Magyarország szabadságáért küzdő, azért életüket áldozó hősök előtti tiszteletadás pártállástól, vallástól és kortól függetlenül.

Radnainé Fogarasi Katalin, a látogatóközpontot üzemeltető Nemzeti Örökség Intézetének főigazgatója rámutatott, hogy évek óta dolgoznak azon, hogy a gyászparkot méltó állapotba hozzák.

Az Új köztemetőben, a 301-es parcella mellett kialakított látogatóközpont a közeli Kisfogházzal, az egykori kivégzések legfőbb helyszínével együtt nemzeti emlékhely.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×