eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Jöhet az ingyen wifi - lapszemle

A 3-as metró vonalnak nincsenek balesetveszély miatt leállítandó szakaszai – tájékoztatta a Magyar Időket a BKV Zrt. A Pénzcentrum azokat a szarvashibákat gyűjtötte össze, amelyek megakadályozhatnak minket abban, hogy megtakaríthassuk első egy milliónkat

A 3-as metró vonalnak nincsenek balesetveszély miatt leállítandó szakaszai – tájékoztatta a Magyar Időket a BKV Zrt. A cég azt is leszögezte: a BKV Zrt. teljes mértékben tisztában van üzemeltetési felelősségével, és azonnal beavatkoznának, ha ez szükséges. A Metróért Egyesület elnöke szerint sincs közvetlen életveszély, de Bíró Endre elnök kiemelte, hogy csak a dolgozók a felelősségteljes munkájával tartható fenn a forgalom.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy háromból két helyszínen, Komlón és Bátonyterenyén lényegében megszűnt a két éve újraindított vájárképzés. A lap szerint ez nem csoda, hiszen Magyarországon abban az évben zárt zárt az utolsó nagy mélyművelésű szén-,idén pedig az utolsó ércbánya. Jelenleg a szén- és bauxitbányát működtető Bakonyoszlopin dolgoznak még vájárok.

A Világgazdaság azt írja, hogy dolgozik a fejlesztési tárca a tervezett ingyen-wifiszolgáltatás koncepcióján. A tervek szerint nagyjából 2018 második felétől használhatják majd a magyarországi lakosok az ingyenes wifiszolgáltatást. A részletekről, így például az ütemezésről csak a kormánydöntés után tudnak tájékoztatni.

A Magyar Nemzet arról számol be, hogy a háziorvosi szakmán belül nyílt titok,hogy vannak az országban olyan orvosok, akik ugyan jó pénzért aláírják az oltási könyvet – így hivatalosan úgy tűnik, hogy a gyermek megkapta a kötelező vakcinákat –, ám valójában ez nem így történik. Póta György, a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke szerint elgondolkodtató, hogy vannak olyan szülők, akik több száz kilométert is utaznak a gyermekorvoshoz, ám csupán a gyermek másfél éves koráig – amíg az oltásokat kötelező beadni.

A Magyar Idők szerint noha a bölcsődei rendszer kiterjesztésének elgondolása jó, csak elvi síkon fog életbe lépni az erről szóló jogszabály, mivel az önkormányzatok nem állnak készen a három év alatti gyermekek napközbeni ellátására. A lapnak nyilatkozó Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége elnöke úgy látja, két év felkészülési idő kevés ahhoz, hogy eleget tegyenek a rendeletben foglalt elvárásoknak.

A Portfolió az IMF jelentésből közöl részletes adatokat. A régiós gazdasági prognózis számos gazdasági mutató, többek között az éves átlagos GDP növekedés, és az éves átlagos lakossági reálfogyasztás és az éves átlagos infláció, és a GDP arányos adósságráta alapján is összehasonlítja az országokat.

A Pénzcentrum azokat a szarvashibákat gyűjtötte össze, amelyek megakadályozhatnak minket abban, hogy megtakaríthassuk első egy milliónkat. A hosszú távú terv hiánya, az irreális elvárások és a hitelek halmozása, és a rossz társaság egyaránt akadálya lehet annak, hogy nem lesz meg az első milliónk.

A Napi.hu két nagy elektronikai kiskereskedőnél tett látogatást. Mindkettőnél négynapos a munkahét. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a csak napi 8 órát kell dolgozni.

Minderről bővebbet az InfoRádió 9 óra után kezdődő Üzleti Reggeli című műsorában hallhatnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×